EEM Groepenkasten

Ierse travellers reizen verder

caravan travellers Nieuw-Dordrecht – De groep Ierse travellers die de afgelopen weken voor veel overlast zorgden in Nieuw-Dordrecht zijn gisteren alsnog vertrokken. Alle 10 caravans op mini-camping Roelofs zijn gisteren rond het middaguur vertrokken en zullen via de Kanaaltunnel weer naar huis gaan in Engeland en Ierland. Dit tot opluchting van het hele dorp.

Maandagavond had campingeigenaar Roelofs, in aanwezigheid van de politie en de gemeente, de 5 grootste onruststokers gesommeerd de camping te verlaten, waarop de hele groep besloot te vertrekken. Daarmee komt er een eind aan de onrust van de afgelopen weken, met afgelopen zaterdag  als absoluut dieptepunt toen de travellers de confrontatie opzochten met de beveiligers van de plaatselijke supermarkt.

Travellers niet meer welkom

Omdat de veiligheid op de camping niet in het geding was, kon de gemeente niet ingrijpen. Dat liet de gemeente afgelopen maandag nog weten. Wel hebben ze de eigenaar van de mini-camping nadrukkelijk bijgestaan met adviezen. Campingeigenaar Roelofs liet eerder al weten dat de groep travellers volgend jaar niet meer welkom zijn. Verder onthield hij zich van commentaar. Wel liet hij weten dat de huisregels op de mini-camping zullen worden aangescherpt. Te denken valt hierbij aan bijvoorbeeld los lopende honden of het kriskras parkeren van auto’s op het terrein, zoals dat de afgelopen weken nog het geval was.

De eigenaar van de plaatselijke supermarkt Bosma liet weten blij te zijn met deze uitkomst: “Eind goed, al goed.” Hij zegt er ’s nachts wakker van te hebben gelegen en dat hij zelfs bang was voor wraakacties van de travellers, omdat hij naast de supermarkt woont, maar die bleven gelukkig uit.

Eigenaar Het Heerenhof ook opgelucht

Ook Hugo van der Weide, eigenaar van een andere mini-camping in Nieuw-Dordrecht, Het Heerenhof, zegt opgelucht te zijn. Hij kreeg al veel telefoontjes van verontruste die hadden geboekt en dachten dat de travellers op zijn camping stonden. Tot nu toe heeft dat geleid tot één annulering van iemand die in Engeland zulke nare ervaringen heeft gehad met travellers dat ze zelfs niet in de buurt wilden zitten.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top