EEM Groepenkasten

In een oud barrel vanuit Emmen door Scandinavië

barrel challenge emmen scandinavieEmmen – De Carbagerun eindigt vandaag, morgen staat er alweer een nieuwe tocht met oude barrels op het programma. De Barrel Challenge, een race met oude auto’s door Scandinavië. De start is morgenochtend vanaf 8.00 uur bij Routiers Emmen aan de A37 bij Klazienaveen.

Aan deze Barrel Challenge Wintereditie doen zo’n 170 oude auto’s mee. De auto’s verzamelen morgenochtend vanaf 7.00 uur op het terrein bij Routiers Emmen aan de Edisonstraat 2, op het industrieterrein aan de A37. Van daaruit zullen de auto’s tussen 8.00 en 9.00 uur starten voor hun tocht door Scandinavië.

Barrel Challenge

De Barrel Challenge gaat langs de meest spannende routes door schitterende landschappen. De route zelf is bij de deelnemers niet bekend, wel de eindbestemming. Tijdens de Barrel Challenge krijgen de deelnemers elke ochtend de route en de bijbehorende opdrachten, oftewel ‘The Challenges’. Deze reeks van knotsgekke opdrachten leveren punten op en op die manier doen de deelnemers een gooi om te eindigen als The BarrelChamp! De Barrel Challenge is dan ook meer dan een tocht met een auto, het is een ware beleving.

De Barrels

The Barrel, daar draait het natuurlijk allemaal om. Het voertuig mag niet jonger zijn dan 1999 en de prijs maakt niet uit, als het maar een barrel is. Natuurlijk mogen de auto’s gepimpt worden tot de meest gekke constructie die je ooit hebt gezien. De barrels krijgen onderweg heel wat te doorstaan, want het weer is daar bar en boos. Onderweg zal er dan ook waarschijnlijk aan diverse barrels gesleuteld moeten worden. Goed gereedschap is dan ook onontbeerlijk.
Kijk hieronder de beelden van de editie van vorig jaar.Back To Top