EEM Groepenkasten

In gesprek met: Bonita Veenstra van Pedicure Salon Bonita Beauty & Nails

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016Klazienaveen – In de categorie “In gesprek met” zijn we dit keer in gesprek met Bonita Veenstra, Medisch Pedicure en eigenaresse van Pedicure Salon Bonita Beauty & Nails.

Bonita (46) is geboren en getogen in Zwartemeer, maar woont sinds haar 21e al in Klazienaveen. Vroeger had ze eigenlijk maar één ding en dat was kapster worden. Ze besefte echter maar al te goed dat er eigenlijk al teveel kapsters waren. Na haar school is ze begonnen te werken in een bloemenzaak, de confectie en daarna bij Ericsson. Die laatste ging haar activiteiten in Emmen stoppen, waarna ze op een gegeven moment is begonnen in de zorg, bij Tangenborgh.

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016

Professionele nagelstudio en pedicure

Op 5 juni dit jaar had Bonita al 12 jaar een eigen nagelstudio. Nadat nota bene haar eigen pedicure ooit eens tegen haar zei dat ze eigenlijk pedicure zou moeten worden is Bonita er over gaan nadenken en is ze zich ervoor gaan interesseren. In 2014 wilde ze zich verder professionaliseren en is ze begonnen met de opleiding tot pedicure. Ze heeft toen haar salonnaam aangepast tot “Pedicure Salon Bonita Beauty & Nails”.

“Achteraf gezien had ik direct pedicure moeten worden.”, vertelt een vrolijke Bonita. “Ik ben een echte mensen-mens, ik vind het leuk om met andere mensen om te gaan. Ik heb heel veel plezier in mijn werk. Ik heb daarbij hele leuke ervaringen en beleef er echt veel plezier aan.”

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016

Medisch pedicure

“Het werk als pedicure is eigenlijk een soort verlengstuk van mijn werk bij Tangenborgh. Als pedicure help ik ook mensen, maar dan op een andere manier. Ik vraag mij bij mijn klanten altijd af: ‘Wat kan ik voor hem of haar nog meer betekenen, waar kan ik ze nog meer mee helpen?’ Ik trek mij veel aan van oudere mensen. Dat onderscheid mij als pedicure van andere pedicures denk ik.”

Bonita heeft inmiddels ook diverse vervolgopleidingen gedaan. “Ik mag me nu Medisch Pedicure noemen!”, zegt ze trots. “Ik mag nu ook patiënten behandelen met een diabetisch en reumatische voet. Ik vond dat dat er gewoon bij hoorde, vooral door mijn jarenlange ervaring in verzorgingstehuizen zoals Heidehiem en de Bleerinck. Hierdoor weet ik bijvoorbeeld ook hoe ik met ouderen mensen en met dementerende mensen om moet gaan.”

In contact met specialisten

“Ik sta rechtstreeks in contact met podotherapeuten en andere specialisten.”, gaat Bonita verder in haar sfeervol ingerichte salon. “Dat betekent bijvoorbeeld dat mijn klanten de behandeling vergoed krijgen via de zorgverzekering. Dat is natuurlijk ook een belangrijk punt. Straks ga ik ook nog oncologie erbij doen (mensen die kanker hebben gehad, red.), zodat straks iedereen bij mij terecht kan voor een professionele behandeling.”

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016

Bonita tijdens de opleiding Airbrush

Airbrush voor nagels, hot stone massage en meer

“Ik heb onlangs ook nog een airbrush opleiding voor nagels erbij gedaan. Dat is ook hartstikke leuk! Dat vormt nu allemaal een hele leuke combinatie.”

Alsof dat nog niet genoeg is vertelt Bonita dat ze ook Hot Stone-massage geeft. “ En ik doe onder andere ook visagie en bruidsmake-up. Het is dus eigenlijk een soort alles-in-1 geworden. Klanten kunnen hierdoor zelf kiezen voor meerdere behandelingen en ze zelf naar eigen behoefte samenstellen. Misschien is dit ook wel de reden dat steeds meer mannen de weg naar mijn salon weten te vinden. Voor vrouwen doe ik overigens het hele lichaam, voor mannen alleen de onderbenen.”

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016

Enkele van de ontelbare mogelijkheden met Airbrush

Sfeervol ingerichte salon

De salon is sfeervol ingericht. “Niet steriel wit, het moet geen uitstraling van een dokterspraktijk krijgen. De mensen moeten zich hier direct thuis voelen. Het moet gezellig zijn, kopje koffie erbij en een praatje maken. Het zijn net die kleine dingen die het doen. Ik hou zelf ook gewoon van gezelligheid. “

Cadeaubonnen en aanbiedingen

“Ik heb ook cadeaubonnen te koop. Die lopen ook heel erg goed. Het is altijd leuk om een behandeling aan iemand cadeau te geven, bijvoorbeeld voor Moederdag, Vaderdag, een verjaardag, met Kerst of andere feestdagen of gewoon zomaar natuurlijk.”

Op haar Facebookpagina plaatst Bonita regelmatig hele leuke aanbiedingen en natuurlijk de laatste nieuwtjes. “Mijn website is nog niet operationeel, maar daar zijn we op dit moment druk mee bezig.”, besluit Bonita.

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016

Afspraak

Bonita werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je bellen met 06 – 29 53 37 33, een mailtje sturen naar info@pedicuresalonbonita.nl of een berichtje sturen via Facebook. In de salon kun je gewoon pinnen. Je mag natuurlijk ook gewoon eens een keer een kijkje komen nemen. De koffie staat altijd klaar!

ProVoet

Bonita is aangesloten bij ProVoet, een landelijke organisatie. Ze trekt klanten uit de wijde omgeving, zelfs uit Duitsland. Dat is dan ook de reden dat ze steeds meer tijd steekt in haar Beauty & Nails-salon en er inmiddels bijna fulltime mee bezig is. Ze is al bijna 12,5 jaar nagelstyliste, al ruim 2 jaar officieel pedicure en inmiddels ook medisch pedicure, maar ze is eigenlijk nooit klaar. “Ik wil mij steeds blijven bijscholen. Dat vind ik heel belangrijk, want je moet wel goede zorg kunnen blijven leveren.” Dat is Bonita uiteraard wel toevertrouwd. Haar vader zei niet voor niets vroeger al: “Bonita, jij hebt gouden handen!

Pedicure Salon Bonita Beauty & Nails

Langestraat 276
7891 GS Klazienaveen
Tel: 06 – 29 53 37 33
E-mail: info@pedicuresalonbonita.nl
Website: www.pedicuresalonbonita.nl
Facebook: Pedicure Salon Bonita Beauty & Nails

pedicure salon bonita beauty & nails klazienaveen 2016

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top