EEM Groepenkasten

In gesprek met Casper Goedkoop, eerste hoofdtrainer FC Klazienaveen

Casper Goedkoop 1e trainer FC KlazienaveenKlazienaveen – In de rubriek ‘In gesprek met’ praten we deze keer met de 44-jarige Casper Goedkoop, de eerste hoofdtrainer van de nieuwe fusieclub FC Klazienaveen.

Casper Goedkoop is momenteel assistent-trainer bij FC Emmen en gaat met ingang van het komende seizoen, 2017-2018, die functie combineren met zijn hoofdtrainerschap bij FC Klazienaveen. Hij tekent voor 1 seizoen.

Lees ook: FC Klazienaveen fusie-update april 2017

Hoog niveau

Casper is geboren in Tynaarlo, opgegroeid in Assen en woont momenteel in Vries. Hij is fulltime assistent-trainer bij FC Emmen. Hij heeft zelf op hoog niveau gevoetbald, maar net geen prof geworden. Hij heeft onder andere gevoetbald in de jeugd van ACV en FC Groningen. Daarna heeft hij 2 jaar gevoetbald bij Achilles en vervolgens Gronitas in de 1e Klasse. Vervolgens kwam hij met BeQuick 4 jaar uit in de Hoofdklasse en nog bij Alcides uit Meppel.

Fantastische tijd

“Ik heb overal echt naar mijn zin gehad en overal een fantastische tijd gehad. Tot mijn 31e heb ik nog gevoetbald in de 1e Klasse, op mijn 32e ben ik gestopt.”, aldus Casper. “Ik heb veel jeugdteams getraind en toen assistent-trainer bij Achilles. Daarna werd ik hoofdtrainer bij Actief Eelde in de 3e Klasse. Dat heb ik 2 jaar gedaan en beide keren speelden we nacompetitie.”

“Omdat ik mij volledig wou focussen op de TC1-opleiding ben ik toen gestopt als hoofdtrainer van Actief. In het kader van de opleiding heb ik stage gelopen bij FC Groningen. Na mijn stage ben ik toen nog een jaar bij FC Groningen geweest als assistent van Dick Lukkien (de huidige hoofdtrainer van FC Emmen, red.).”

“Daarna ben ik hoofdtrainer van 2e Klasser Omlandia uit Ten Boer geworden. Daarmee ben ik kampioen geworden. Vervolgens ben ik naar Hoofdklasser Hoogeveen gegaan. Door diverse omstandigheden was dat een heel moeilijk jaar en via de nacompetitie zijn we toen uiteindelijk gedegradeerd. Toen belde FC Groningen me of ik trainer wou worden van de beloften. Ik zat toen al met Hoogeveen in de voorbereiding, maar ik kreeg alle medewerking, dus was het zo geregeld. Dat was toch wel even een hele omschakeling. De beloften van FC Groningen maakten deel uit van de 1e selectie, dus heb ik veel samen gewerkt met de toenmalige hoofdtrainer Erwin van der Looi. “, vertelt Casper.

Casper Goedkoop 1e trainer FC Klazienaveen

Schalke-onder-23

“Toen ben ik weer teruggegaan naar Justitie, waar ik als 20-jarige ook had gewerkt. Ik heb toen onder andere stage gelopen bij Schalke-onder-23. Een geweldige tijd. Op een gegeven moment ben ik gevraagd door 1e Klasser Alcides, waar ik zelf ook 3 jaar heb gespeeld, om hoofdtrainer te worden. Daar ben ik toen in maart tussentijds ingestapt. Aan het einde van dat seizoen gingen er veel jongens weg en kwamen er nieuwe jongens bij, dus dit jaar (2016-2017, red.) hebben we een geheel nieuw team met veel jonge spelers. Het gaat dus een beetje met ups en downs, ook door de vele blessures. Na de winter kwam de omslag en ging het een heel stuk beter. We zijn 2e geworden in de 3e periode.”

In de steigers

Op de vraag of het hoofdtrainerschap bij FC Klazienaveen en het assistent-trainerschap bij FC Emmen wel te combineren is, antwoord Casper heel resoluut: “FC Emmen is mijn hoofdbaan, dus dat heeft mijn prioriteit, maar dat bijt elkaar absoluut niet. Dat is heel goed te combineren. Het vult elkaar op een leuke manier zelfs aan. FC Klazienaveen is een hartstikke mooie club en een hele mooie uitdaging. Ik ga er volledig voor om er iets moois van te maken!”

“Ik ben gebeld door Gert Veentra of ik belangstelling had. Ik heb toen informatie ingewonnen en daarna hebben we een gesprek gehad. Ik was meteen enthousiast, maar ik wou het toch even laten bezinken. Dat gold overigens van beide kanten. Toen kreeg ik al heel snel een telefoontje dat FC Klazienaveen graag met mij verder wou en toen waren we er ook snel uit. Nu is het zaak om eerste de volledige staf samen te stellen en de boel in de steigers te zetten.”

Eerste wedstrijd op 8 juli

Op zaterdag 8 juli 2017 is de eerste wedstrijd van FC Klazienaveen tegen FC Emmen. Dat is gelijk de officiële opening en kennismaking. “Het is een samenvoeging van 3 partijen: SJO KZC’08, vv Zwartemeer en vv Klazienaveen. Daar moeten we langere tijd voor nemen. We starten half juni al met de voorbereiding. Dinsdag 20 juni is de eerste training, maar als FC Emmen de nacompetitie haalt, dan wordt het een week later. In het begin gaan we 3 à 4 keer per week trainen en zaterdags een wedstrijd. Dan krijg ik een goed beeld van welk vlees ik in de kuip heb en kan ik doorselecteren.”

Op niveau

“Alles is vanaf volgens seizoen later. De beker en de competitie beginnen later. Je wilt ook niet te lang stilstaan, dus gaan we op tijd beginnen. Rond 14 augustus gaan we weer verder en zijn we 6 weken verder. We hebben zo’n 40 of 45 man. Daaruit wordt ook het 2e geselecteerd, zodat die ook op niveau voetbalt en de doorstroming naar het 1e beter is.”

Doorontwikkelen

“Ik ben heel ambitieus. Ik wil mij altijd doorontwikkelen en ook de cursus Coach Betaald Voetbal gaan doen. Voor FC Klazienaveen zijn er niet echte doelstellingen, behalve handhaving, maar ik wil er altijd het meeste uit halen. De taak voor het 1e jaar is om alles goed samen te smelten tot 1 groep. Daarvoor stap ik er volledig blanco en met een open mind in en de problemen die we dan tegenkomen moeten we zien op te lossen. Het doel is om alles goed voor elkaar te hebben en ook stappen te maken met de jeugd. FC Klazienaveen wordt de grootste club van (zuidoost-) Drenthe die zowel prestatie gericht als recreatief gericht is.”

Casper Goedkoop 1e trainer FC Klazienaveen

Mooi proces

FC Klazienaveen neemt volgend jaar de plaats van vv Klazienaveen in de competitie in en begint in de 2e Klasse. “Het wordt een heel mooi proces. Hoe gaat het samen? Ik heb al veel meegemaakt, maar ook voor mij is dit iets nieuws. Toch denk ik dat het wel vrij snel gaat. Je zult ook jongens moeten teleurstellen, maar ik ben altijd open, eerlijk en duidelijk en sta altijd open voor een gesprek. Ik denk ook nooit in problemen, maar in oplossingen.”

Iets moois

De accommodatie zal ook op diverse punten worden aangepakt, dus straks is alles nieuw, van teams, staf, bestuur en accommodatie tot en met het tenue en de clubkleuren. “Dat wordt een prachtige uitdaging, voor iedereen, maar we hebben er het volste vertrouwen in. Het is gewoon hartstikke mooi en ik heb er heel veel zin in.”, aldus Casper.

“In het nieuwe seizoen gaan we 2 keer per week trainen, op de dinsdag en de donderdag, maar in augustus starten we met 3 keer. Dan trainen we ook op maandag, met op zaterdag een wedstrijd. In het begin zal het met vallen en opstaan gaan, maar er zal zeker resulteren in iets moois. We gaan ook geen spelers halen, we gaan het volledig met eigen spelers doen.”, besluit een enthousiaste Casper Goedkoop.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top