EEM Groepenkasten

In gesprek met Cody Hidding en Lars van der Veen

klazienaveen dj lawws cody hidding lars van der veen 01Klazienaveen – DJ Lawss Cody Hidding (19) en MC Lars van der Veen (18) zijn voor veel Klazienaveners allang geen onbekende meer, maar sinds zij hun Hard Dance-nummer “Our World” hebben uitgebracht timmeren zij ook ver buiten onze landsgrenzen hard aan de weg. In Amerika heeft het nummer zelfs de 15e plaats bereikt in de Hard Dance Top 100. Een geweldige prestatie.

Een droom die uitkomt

Het nummer trekt niet alleen in Amerika de aandacht, het heeft ook geresulteerd in een uitnodiging voor het Nederlands DJ Kampioenschap dat eind dit jaar wordt gehouden. Bovendien zitten DJ Lawss en MC Lars van der Veen nu 8 weken lang in discotheek Update in het Duitse in het voorprogramma van Showtek.

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen showtek update

Behind the decks with Showtek (Foto: facebookpagina DJ Lawss)

“Showtek staat op nummer 37 van de top 100 van de allerbeste DJ’s. Nog niet zo lang geleden kocht ik kaartjes om Showtek te zien optreden, nu sta ik bij hem achter de tafel! Dat is echt een jongens droom die uitkomt!”, aldus een trotse Cody. “Het wordt een echte show in Update. Een echte act. Wij vinden dat de mensen naar een echte show moeten kijken en niet het gevoel moeten hebben dat ze ‘in een discotheek staan’. Dat is ons doel, daar streven wij naar en daar zorgen wij voor.”

Hard Dance Top 100

“Het succes komt echt onverwachts”, gaat Cody verder. “Al dat wij zomaar in de Amerikaanse Hard Dance Top 100 kwamen was al mooi, maar een 15e plaats is natuurlijk helemaal te gek. Dan sta je toch maar mooi boven veel bekende DJ’s. Het nummer was vorig jaar juli al klaar en is begin januari pas uitgebracht. De lijst wordt samengesteld aan de hand van het aantal downloads, dus het aantal mensen dat het nummer hebben gekocht.”

Lees ook: Succes Cody Hidding alias DJ Lawss kent geen grenzen

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen

Lars: “Cody en ik kennen elkaar al ruim 11 jaar, via de muziekschool (Muziekschool Hidding, red.). Wij zijn dan ook echte vrienden en ik ben hier gewoon kind aan huis. Sinds een jaar of 10 zit ik hier op zangles.”

klazienaveen dj lawws cody hidding lars van der veen 02

In eigen studio

Op de vraag hoe zo’n nummer tot stand komt antwoord Cody: “Het komt gewoon zo. Je krijgt een idee en gaat achter de piano zitten. Het is dan nog een klassiek stuk. Dan ga ik achter de computer zitten en werk het verder uit, track voor track. Bijvoorbeeld eerst de melodie en dan de andere tracks. Zo heeft ‘Our World’ bijvoorbeeld maar liefst 49 kanalen. Ik was bezig met de tracks voor ‘Our World’ en op dat moment is Lars de studio ingedoken en heeft het zanggedeelte uitgewerkt en ingezonden. Alles is dus hier in onze eigen studio opgenomen.”

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen

Best uitgebrachte hit

Het nummer “Our World” is niet het eerste nummer dat de heren hebben gemaakt. “Wij hebben al meerdere nummers gemaakt, maar nooit uitgebracht. We hebben ‘Our World’ eerst zelf online gezet, maar iedereen zei dat het zo’n mooi nummer was dat we het uit zouden moeten brengen. We hebben toen het nummer weer offline gehaald en toen op aanraden van veel mensen ‘Our World’ dus uitgebracht, bij Wolfrage Recordings en dat is dus een succes gebleken. Op dit moment is ‘Our World’ zelfs de best uitgebrachte hit van Wolfrage.”

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen

Altijd perfect

“We zijn al langer bezig, maar nu ongeveer 1 jaar zijn we echt serieus aan het draaien. Wij voelen elkaar goed aan en willen allebei dat het altijd perfect is.”, aldus beide heren.

Zijn liefde voor muziek heeft Cody niet van een vreemde. Pa en ma Hidding zijn de eigenaren van Muziekschool Hidding en pa heeft altijd al muziek gespeeld, zowel alleen als in een band en gaat ook altijd mee naar de optredens. Tijdens zo’n optreden draait Cody de platen en zweept Lars het publiek op.

Het logo van DJ Lawss, met de weegschaal, is ook niet uit de lucht komen vallen. Cody studeert rechten en zijn sterrenbeeld is weegschaal. Naast het maken van muziek geeft Cody ook DJ les en krijgt hij zelf nog Producer-les.

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen

Nieuw nummer

Inmiddels is er ook alweer een nieuwe track klaar, wederom een leuk opzwepend nummer dat direct in je hoofd blijft rondzingen. “Persoonlijk vind ik het nieuwe nummer nog veel beter dan ‘Our World’!”, aldus Cody. “Het nummer komt binnenkort uit, dus hou het in de gaten!”.

Meer informatie

Wil je meer weten over DJ Lawss en/of MC Lars van der Veen? Kijk dan eens op:

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top