EEM Groepenkasten

In gesprek met Hendrikus Velzing

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Klazienaveen – Wie Hendrikus Velzing kent, die weet het uit eigen ervaring. De geboren en getogen Klazienavener is een bezig mannetje en op veel fronten actief. Redenen genoeg om hem eens aan de tand te voelen.

Hendrikus Velzing is op heel veel fronten ontzettend actief. Hij is voorzitter van Handbalvereniging JMS Hurry Up uit Zwartmeer, voorzitter van Tafeltennisvereniging Itass/DTK’70 uit Klazienaveen, directeur/eigenaar van Elektromotoren Emmen-Delfzijl, mede-eigenaar van Elektrotechniek Emmen, mede-eigenaar van Elektroshop Emmen en mede-oprichter van de politieke partij Wakker Emmen. Geloof het of niet, maar daarnaast houdt hij ook nog voldoende tijd voor zichzelf over en om zo af en toe eens lekker uit eten te gaan. In alles wat hij doet is hij zeer gedreven, hij is een echte doener.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Hendrikus was net 17 toen hij bij Batenburg begon als wikkelaar. Dat bedrijf is later over gegaan in Benen, waar hij op 29 jarige leeftijd bedrijfsleider werd. Elektromotoren Emmen is in de zomer van 2004 ontstaan als verzelfstandiging van een afdeling van Beenen Elektrotechniek, deel uitmakend van de Batenburg Holding, welke hij heeft overgenomen van de aandelenhouders. Vanaf 2012 is Rob Doornbos, ook werkzaam binnen het bedrijf, voor 40% eigenaar van Elektromotoren. Inmiddels is er ook een vestiging in Delfzijl geopend.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Dat Hendrikus naast al zijn werk ook nog tijd heeft om voorzitter van twee topsport verenigingen te zijn en daarnaast nog tijd voor zichzelf overhoudt komt doordat hij sterk is in het op de juiste manier delegeren en het kunnen accepteren als er eens een keertje iets fout gaat. Hij verstaat de kunst dan ook als geen ander om goede mensen om zich heen te verzamelen.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Uit onvrede over de politiek en het sportbeleid van de gemeente is Hendrikus samen met René van der Weide in december 2009 de partij Wakker Emmen begonnen. “René is een hele goede debater. Zelf hou ik meer van het veldwerk. Ik vind het geweldig met inwoners te praten en te discussiëren met fractieleden. Ieder lid heeft een andere achtergrond. Het is mooi samen tot een standpunt te komen.“, aldus Hendrikus.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Wakker Emmen staat voor verandering en wil niet net als zoveel anderen alleen maar van de zijlijn staan te schreeuwen. “Bij Wakker Emmen doen we wat we zeggen en steken we daadwerkelijk onze nek uit.”, zegt hij. “Veel politieke partijen zeggen wel iets, maar doen het vervolgens niet. Ze steken niet hun nek uit en dragen de consequenties niet, in tegenstelling tot Wakker Emmen.”.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

“Wakker Emmen is bijvoorbeeld ook sterk voorstander van het zoveel mogelijk inschakelen van de bedrijven in de gemeente en het kopen van dingen die nodig zijn bij bedrijven in de gemeente. Stel je wilt kerstpakketten kopen. Koop dat dan bij een bedrijf in de gemeente en niet elders in het land. Stop in die kerstpakketten bijvoorbeeld waardebonnen of kortingsbonnen van andere bedrijven in de gemeente. Op die manier worden vele bedrijven, en dus de economie, in de gemeente gesteund. “, vervolgt hij zijn relaas.

“De gemeente geeft bijvoorbeeld miljoenen uit aan marketing die in mijn ogen veel beter hadden kunnen worden besteed. Verdeel dat bijvoorbeeld over de sport in de volle breedte. Sport heeft namelijk ook een sociale functie. Topsport leidt tot breedte sport en als mensen tevreden zijn met de sport leidt dat tot een positieve instelling, waardoor iedereen ambassadeur van de gemeente Emmen wordt. Wakker Emmen is voor gelijke behandeling van alle inwoners, sportclubs en buitendorpen.”, besluit hij zijn betoog.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Op de vraag of hij nog iets wil toevoegen in algemene zin ter afsluiting van het gesprek besluit Hendrikus met te zeggen dat hij de bedrijvigheid in Emmen zeer belangrijk vindt, maar dat hij zich ernstig zorgen maakt over de werkgelegenheid en dat de acquisitie zeker op een andere manier kan. Hij onderstreept dat hij dit als politicus, maar zeker ook als ondernemer een zeer goed aandachtspunt vindt.

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Hendrikus Velzing Klazienaveen

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top