EEM Groepenkasten

Inbraak bij Industrieel Smalspoor Museum

industrieel smalspoor museum ericaErica – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september heeft een inbraak plaatsgevonden bij het Industrieel Smalspoor Museum in Erica.

De daders of daders zijn waarschijnlijk vanaf de Noordersloot te voet of met de fiets langs de zandafgraving naar het museum gegaan. Na pogingen om een raampje en 2 deuren te forceren, lukte het de inbrekers om via de werkplaats het museumgebouw in te komen. Daar zijn alle binnendeuren die afgesloten waren, grondig vernield. Het alarm heeft ze in hun werkzaamheden gestoord en betekende dat zij op de vlucht moesten. Ze namen dezelfde weg terug als ze gekomen zijn.

Triest

De buit bedroeg met name de contante dagopbrengst, het wisselgeld, een laptop en portofoons. Alles bij elkaar een 1.000 euro. De schade aan het gebouw is echter vele malen groter. “Een inbraak is altijd triest en zeker als je in dit geval bedenkt dat heel dit museum is opgebouwd en in stand wordt gehouden door vrijwilligers. Zij steken hier veel tijd in en het is frustrerend te zien wat er in één nacht wordt vernield.”, aldus Hein Ruijgers, penningmeester van de stichting.

Het gebeurde in het weekend van Open Monumentendag en de vrijwilligers laten de moed niet zakken. Samen met ambachtswerklieden, de Historische Kring Erica en enkele dichters maakten zij er voor de bezoekers toch weer een bijzonder weekend van.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top