EEM Groepenkasten

Indrukwekkende Bruna Masterclass ‘Rijks Masters Of The Golden Age’

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden AgeKlazienaveen – Tijdens het Bruna Literair Café bij De Witte Olifant presenteerde Coen Sligting maandag op unieke wijze zijn boek ‘Rijks Masters Of The Golden Age’.

In het boek ‘Rijks Masters Of The Golden Age’ worden de meesterwerken van het Rijksmuseum op magistrale wijze gepresenteerd, in een poging de tijdloosheid van de werken te vangen. De keuze van het onderwerp is bijzonder, maar de uitvoering is subliem. De geselecteerde werken, van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn tot van Johannes Vermeer. Allemaal op indrukwekkende wijze weergegeven, éénmaal in zijn geheel weergegeven, en op de volgende pagina één of meerdere details. De Nachtwacht is zelfs, over heel veel pagina’s verspreid, op ware grootte afgebeeld. Met elke vergroting wordt een speciaal detail weergegeven. Zo blijkt een zwarte streep op een schilderij op ware grootte, als je het sterk vergroot, een tot in detail geschilderde mier te zijn. Of een plek op Het Melkmeisje van Vermeer, tussen de kruik en de arm, dat in de verkeerde kleur blijkt te zijn geschilderd. Alles komt aan bod. De details die in het boek uitvergroot worden zijn veelal ingefluisterd door de conservator van het Rijksmuseum.

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden Age

Het publiek zat van het begin tot het einde aan de lippen van Coen Sligting gekluisterd. Met een enorme passie wist hij alles over het boek en de meesterwerken in het boek te vertellen. Aan de hand van voorbeelden in het boek liet hij de verschillende stijlen van de verschillende schilders van toen zien. De precisie waarmee vroeger geschilderd werd, het geduld dat de schilders hadden en hun eigen manier van schilderen. Prachtig om te zien en te horen.

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden Age

Het boek is in verschillende uitvoeringen gestalte gegeven. In elke uitvoering is de hoogst haalbare druktechniek toegepast, waardoor de lezer als het ware een levensechte ervaring ondergaat en het gevoel heeft voor het echte schilderij te staan. Door de gekozen invalshoek wordt de lezer bij de hand genomen met een nieuwe blik naar de schilderijen te kijken. Bij de grote uitvoering van het boek worden een apart ‘behind-the-scenes’-boekje bijgeleverd. Samen levert dit verrassende en vernieuwende inzichten in de verschillende meesterwerken op.

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden Age

Coen Sligting heeft met dit boek een waar kunstwerk afgeleverd. Onwaarschijnlijk mooi en luxe uitgevoerd met oog voor bijzondere details. Elk boek wordt minutieus en met bijzondere aandacht vervaardigd, waarbij alleen de allerbeste materialen worden gebruikt. Het boek ademt klasse, grandeur en vakmanschap uit en legt een link tussen de vakmanschap van de grootmeesters in vervlogen tijden en de vakmanschap van de moderne druktechnieken gekoppeld aan kunstzinnigheid en bevlogenheid.

Bruna Literair Café Rijks Masters 2017

Het grote boek wordt geleverd met bijbehorend tafeltje en is te bewonderen bij Bruna Klazienaveen. Dit unieke boek mag alleen met speciale handschoenen worden aangeraakt.

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden Age

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden Age

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden Age

Bruna Literair Café Rijks Masters Of The Golden AgeBack To Top