EEM Groepenkasten

Industrieel Smalspoor Museum helpt Veenpark uit de brand

veenpark locomotief industrieel smalspoor museum 2018Barger-Compascuum/Erica – Het Veenpark in Barger-Compascuum staat in de startblokken voor de Compascumer Dagen. Deze worden van 25 juli tot en met 16 augustus elke woensdag en donderdag gehouden en behoren tot de drukste dagen in het Veenpark. En juist nu geeft een van de locomotieven die de bezoekers door het hoogveengebied rijden, naar demonstratie turfsteken, er de brui aan.

Hoge temperaturen

De uit de remise gehaalde reservelocomotief kan de hoge temperaturen blijkbaar niet aan. Daarmee is de capaciteit voor een van de belangrijkste attracties van het Veenpark gehalveerd en dat moet je in deze drukke week niet hebben.

Noaberhulp op het spoor

Het Veenpark en het Industrieel Smalspoor Museum werken samen in de promotie van Zuidoost-Drenthe. Dit doen zij samen met andere organisaties binnen de stichting het Drents Veenland en het Naturpark Moor. Vanuit die organisaties ontstaan ook nieuwe kansen voor samenwerking en zo ging afgelopen week het Veenpark kijken of het Smalspoor Museum kon helpen bij de oplossing van het locomotievenprobleem. Het Smalspoor Museum in Erica bleek niet de juiste onderdelen op de plank te hebben liggen, maar kon wel een locomotief beschikbaar stellen. Binnen 3 dagen was het probleem in elk geval voor dit seizoen opgelost: een locomotief van het Smalspoor Museum ging vanuit Erica op transport naar Barger-Compascuum.

Bram-Parts

Ook het bedrijf Bram-Parts werkte mee aan een snelle oplossing door direct een vrachtwagen met kraan beschikbaar te stellen. Nu op zoek naar nieuwe onderdelen die dan zo mogelijk in tweevoud worden ingekocht: voor beide musea minstens één set onderdelen. Maar eerst gaan beide musea zorgen dat ze in deze vakantiemaanden de bezoekers een leuke vakantie in Zuidoost-Drenthe kunnen bezorgen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top