EEM Groepenkasten

Info-avond over plannen zonne-akker in Klazienaveen

zonnepark zonnepanelen groene stroomKlazienaveen – Op dinsdag 3 oktober vanaf 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in de Noorderbreedte in Klazienaveen over de plannen om een zonne-akker aan te leggen nabij Klazienaveen.

Doel van de avond

Tijdens deze informatiebijeenkomst presenteren zonne-energieleverancier enie.nl uit Groningen en de gemeente Emmen een initiatief voor een zonne-akker in Klazienaveen. Het doel van de avond is om de inwoners te betrekken bij het initiatief. Aangezien de plannen nog niet definitief zijn ontvangen zij graag ideeën en mogelijke wensen van omwonenden voor deze zonne-akker, zodat het echt een zonne-akker van en voor Klazienaveen wordt.

Locatie

Deze informatiebijeenkomst vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Wijk- en Dienstencentrum Noorderbreedte aan de Meteoor 3 in Klazienaveen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen de plannen komen bekijken en meedenken op welke wijze dit initiatief het beste gerealiseerd kan worden.

Aanleiding

De energietransitie in Nederland begint langzamerhand op gang te komen. Dagelijks worden we op het nieuws geconfronteerd met de gevolgen van de opwarming van de aarde, welke grotendeels (85%) wordt veroorzaakt door het gebruik van energie uit kolen, olie en gas. Om hier een halt aan te geven is in 2015 het klimaatakkoord van Parijs getekend. Een commitment van 195 landen om de CO2-uitstoot te verminderen en over te stappen op duurzame vormen van energie.

(Bron: Dorpskrant Klazienaveen)

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top