EEM Groepenkasten

Informatiebijeenkomst Antares-Pollux extra rijstrook trekt veel belangstelling

De door de gemeente Emmen georganiseerde informatiemiddag en -avond trok veel belangstellenden. Tijdens deze informatie mogelijkheid konden de vele belangstellenden de plannen inzien en kregen desgevraagd ook een deskundige toelichting door de medewerkers van de gemeente Emmen. Ook kon men ideeën over zijn of haar zienswijze/bezwaren kenbaar maken door een formulier in te vullen.

Tijdelijke ontsluitingen

Ter hoogte van Woonsfeer Heine komen er twee tijdelijke ontsluitingen naar het industrieterrein Pollux-2. Het doorgaande verkeer wordt geheel afgesloten zodat er veilig gewerkt kan worden aan de extra rijbaan en de rotonde. Het grote voordeel van deze tijdelijke geringe overlast is, dat de werkzaamheden veel sneller gerealiseerd kunnen worden. Ook s’ avonds kunnen er dan eventueel werkzaamheden uitgevoerd gaan worden.

Bereikbaarheid

informatiepollux-klazienaveen24 (3)

De bereikbaarheid van het centrum gaat met een kleine omleiding via het industrieterrein en komt aan de achterzijde Esso weer langs richting Ovonde. Aan de andere zijde blijft het kleinere Pollux-1 met het Shell tankstation ook bereikbaar via een nieuwe tijdelijke ontsluitingsweg, evenals de Kazerneweg.

Nieuw fietspad met oversteekinformatiepollux-klazienaveen24 (1)

Ook komt er een geheel nieuw fietspad met oversteekplaats bij de rotonde, dit omdat er al veel fietsverkeer door de bermen overstak en er een soort “Olifantenpad” ontstaan is in de loop der jaren. Ook komen er fietsoversteek mogelijkheden naar bijvoorbeeld de Praxis en Fixet.

Bomen

Ter hoogte van het pand van Hake moeten er een aantal bomen het veld ruimen om er ruimte voor de extra rijbaan te kunnen creëren. Daar staan nu 3 rijen met bomen waarvan er dus 1 rij weg moet. Een gedeelte van deze bomen kunnen op een andere plek weer terug geplaatst worden, zodat de schade beperkt blijft.

Tijdsduur

In het gemeentelijke bestek staat de periode van 30 maart tot en met 5 mei vermeld, dus de maand april van 2015.Back To Top