EEM Groepenkasten

Informatieve avond over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren

bureau haltNieuw-Amsterdam – Wat je niet ziet, gebeurt ook niet…of toch wel? Om dit duidelijk te maken organiseren Sedna, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), Halt en Jongerencentrum CMP een informatieve avond over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren voor ouders, opvoeders en andere belangstellenden op donderdag 9 maart vanaf 19.30 uur.

Opvoeder zien niet alles

Jongeren experimenteren; dat hoort bij de leeftijd. Net zoals nieuwsgierigheid naar drugs en alcohol. Zonder hierbij stil te staan bij de schadelijke gevolgen. Opvoeders hebben er niet altijd zicht op wat er gebeurt op feestjes of als hun kind bij een vriendje gaat slapen. Van de ene ouder mag ook meer dan van de andere ouder. Hoe maak je hier onderling afspraken over? Hoe wijs je je kind op de schadelijke gevolgen van alcohol- en drugsgebruik? Hoe voorkom je dat ze uit de bocht vliegen? Door jongeren vroegtijdig te confronteren met de gevolgen en gevaren van alcohol- en drugsgebruik ontmoedigen we hen om al op jonge leeftijd verslavende middelen te gebruiken. Hierdoor neemt ook de kans af dat zij onder invloed overlastgevend en strafbaar gedrag vertonen.

Werking van alcohol en drugs

Welzijnsorganisatie Sedna, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), Halt (voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit) en Jongerencentrum CMP organiseren daarom een informatieavond over alcohol en drugsgebruik onder jongeren. Je krijgt tijdens deze avond meer informatie over de werking van alcohol en drugs en praktische adviezen hoe je dit met jongeren bespreekbaar kunt maken. Ook is er volop ruimte om vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Gratis toegang

Wat: Informatieve avond: gevolgen en gevaren van alcohol- en drugsgebruik onder jongeren
Wanneer: Op donderdagavond 9 maart van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur
Waar: ‘de Schalm’, Ringlaan 54, Nieuw-Amsterdam
Wie: Voor ouders, opvoeders en andere belangstellenden

Aanmelden

Deze informatieve avond is gratis toegankelijk. Wel graag aanmelden voor 8 maart bij Leonie ten Velde, Halt-medewerker, via 06-13 14 07 20 of via de mail: l.ten.velde@halt.nl.

Algemeen


Back To Top