EEM Groepenkasten

Ingezonden bericht: “Hardrijders op de Brugstraat Klazienaveen”

BrugstraatKlazienaveen – Regelmatig plaatsen wij hier reacties en ingekomen brieven van lezers, zo ook ditmaal een bericht over hardrijders op de Brugstraat. De redactie van klazienaveen24.nl neemt de berichtgeving(en) serieus en is ter plaatse gaan kijken.

Volgens briefschrijver wordt er regelmatig veel te hard gereden op de Brugstraat in Klazienaveen. De Brugstraat is een aantal jaren terug tot een 30 km zone verklaard. Het betreffende bord staat dan ook direct bij de toegang op het gedeelte wat Brugstraat blijft vanaf de Antares/Brugstraat. Dit is ook het geval indien men vanaf de Kazerneweg de Brugstraat oprijdt.

Enige verwarring is bij de eerste kruising wel op zijn plaats: er staat onder het 30 km zonebord een verkeersbord dat je daar voorrang hebt op van rechts komend verkeer. Dit bord is echter alleen van toepassing op de parallelweg van de Brugstraat komend vanaf het centrum.

Vrijwel direct na de bocht komt er een zijstraat van rechts, Poolcirkel genoemd. Volgens briefschrijver wordt daar ter plaatse behoorlijk hard gereden en wordt er vrijwel nooit voorrang verleend aan het van rechts komende verkeer. De schrijver omschrijft het als een “gekkenhuis”. brugsstraatHet schijnt dat ook kinderen op dit traject heel vaak een “bijna” slachtoffer zijn van een ongeval. Nu wil het geval dat er wel een héél duidelijk waarschuwingsbord staat dat het verkeer met kinderen rekening dient te houden, een waarschuwingsbord als dit kun je als verkeersdeelnemer niet missen….

(Naam van de inzender is bij de redactie bekend.)Back To Top