EEM Groepenkasten

Ingezonden bericht: “Snelrijders Broekweg Klazienaveen”

broekweg klazienaveenKlazienaveen – Deze week kregen de redactie van Klazienaveen24 een bericht van een verontruste inwoner van Klazienaveen over de enorme snelheden van het verkeer over de Broekweg in Klazienaveen. Niet alleen auto’s, maar ook de Q-bussen blijken met regelmaat de maximum snelheden aan hun laars te lappen.

Hieronder het bericht van de verontruste afzender:

Hallo,

Wij wonen nu ruim 4 jaar aan de Broekweg in Klazienaan, het viel ons gelijk op dat er erg hard wordt gereden, ook door de Q bussen. Het limiet is 30 km per uur. Hier rijden soms auto’s ruim 50/60 en motoren soms wel 80 en dan overdrijf ik niet.

Nu heb ik natuurlijk de politie al eens gebeld en een klacht ingediend, hierop kreeg ik te horen dat ik de wijk agent moest inlichten. Ook dit heb ik toen gedaan en deze meneer zou misschien als er meer klachten waren eens een controle houden.

Of ik moest de gemeente bellen en kijken wat ze voor ons kunnen doen.

Nu willen wij heel graag verkeersdrempels hebben om zo de snelheid eruit te halen. Maar ik zal dit wel niet in mijn eentje voor elkaar krijgen en zou dit misschien pas gedaan worden als er ongelukken gebeuren of zelfs doden vallen.

Nu hebben wij twee kleine kinderen die we absoluut niet buiten het hek laten spelen.

Ik denk dat samen met mij heel veel mensen zich soms afvragen waarom er niet gewoon 30 gereden kan worden. En ik vraag me ook af of die hardrijders wel weten dat er kinderen wonen die misschien met hun fietsje voor het eerst naar school gaan en soms een beetje te enthousiast de stoep op rennen of hun bal laten vallen die misschien wel de straat op rolt.

Kinderen uit de buurten achter onze straat mogen niet eens naar ons huis toe lopen omdat het zo gevaarlijk is, dat moet toch niet zo zijn in een bebouwde kom?”

(Foto: Google Maps)

(Naam van de inzender is bij de redactie bekend.)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top