EEM Groepenkasten

Ingezonden brief: “Molenbuurtpark”

Ingezonden foto Bennie de Jonge Rommel bij de vijver KlazienaveenIngezonden brief: “Hallo allemaal, ik zal maar direct met de deur in huis vallen. Velen, waarschijnlijk iedereen, kennen wel de vijver in de Molenbuurt, ja daar bij het buurtgebouw ‘De Molen’. Nu loop ik daar regelmatig met kleinzoon zijn kleine hondje Chica, het schepje in de hand voor als zij nodig moet, en dat ruim ik dan weer op. Maar wat ik daar vandaag, en het is vrijdag 23 maart 2018, tegen kom aan rommel, het is gewoon absurd of ongehoord. Ja, je zou kunnen zeggen een schande dat het daar gedumpt wordt. Computers, stoelen, huisraad en niet te vergeten complete pakketten met kranten en reclame terwijl dit laatste toch in de bussen bij de mensen thuis zou moeten komen.

Molenbuurtpark

Nu wordt er een deel van de molenvijver opgeknapt, omdat Bert Doldersum en Peter Schonewille en hun vrienden vonden dat het heel erg nodig was. En ze hebben gelijk, het was ook hard nodig. Dat gedeelte van de vijver wordt weer netjes gemaakt, terwijl de rest er troosteloos en smerig bij blijft liggen. Op zich al een schande, maar je kunt natuurlijk ook niet alles ineens doen natuurlijk, dat begrijp ik ook wel. Maar ik denk dan: ‘tja gemeente, jarenlang hebben jullie daar niet naar omgekeken en is er géén onderhoud gepleegd en nu loopt het de spuitgaten uit en wordt er nog steeds weinig tot niets gedaan.’ Er is een enorme rommel aan wildgroei, dode takken en bomen en slechte voetpaden. Wat zou het prachtig zijn dat er dit jaar iets aan zou worden gedaan. Ik zelf pleit er voor om er een nieuw park van te maken wat open is en met mooie paden. Dat hoeft geen tegelpad te zijn. Men kan er mooie paden maken van dat soort klapzand of een schelpenpad, dat is onderhoudsvrij. Er zijn zandbulten die weg kunnen, maar eigenlijk moeten alle zandbulten weg zodat men een prachtig open stukje natuur kan maken, een eigen ‘molenbuurtpark’ zeg maar.

Opknappen

Zou het niet mogelijk zijn, denk ik dan wel eens, om het met de hele gemeenschap gezamenlijk op te knappen. Laat de gemeente zorgen voor materialen, zoals zagen en zo, en wellicht ook wat zwaarder materiaal, zoals graafmachines. Alles zou dan onder het oog van een specialist gedaan kunnen worden.

Maar beste lezers van mijn ingezonden brief, doe iets! Grijp dit gezamenlijk aan en maak er gezamenlijk iets moois van! Zorg dat het WIJ-gevoel van vroeger weer terug komt, want het is natuurlijk wel zo: gezamenlijk kunnen we het allemaal aan!

Vriendelijke groet
Jan Gerfen
Klazienaveen”

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top