EEM Groepenkasten

Inloopavond over dorpspark van Cabot op 8 juni

klazienaveen oorlogsmonument purit norit cabotKlazienaveen – Op donderdag 8 juni aanstaande houdt Cabot in samenwerking met de gemeente een inloopavond over het geplande dorpspark op het stuk grond tegenover de fabriek aan de Mr. Ovingstraat in Klazienaveen.

Op het terrein, waar ook het Oorlogsmonument staat, zijn vorig jaar al enkele loodsen afgebroken en staan nu nog de voormalige garages en het pand van de hobbyclub. De voormalige garages zullen worden afgebroken, de sloop begint op 12 juni. Inmiddels zijn de voorbereidingen, zoals het omleggen en afsluiten van de ondergrondse infrastructuur, al gestart. Het pand waar nu de hobbyclub in zit zal blijven staan.

Lees ook: Cabot gaat dorpspark aanleggen in Klazienaveen

Mr. Ovingstraat

Cabot zal dit project in samenwerking met de gemeente Emmen realiseren. Volgens locatiedirecteur Marco Grimbergen was de gemeente toch al van plan om de Mr. Ovingstraat te herinrichten. Er komt een nieuwe asfaltlaag en er komt een doorgetrokken fietsstrook tot aan de Brugstraat. “Op deze manier kan er ook rekening worden gehouden met de aanleg van het park.”, aldus Grimbergen. Het park zal naar schatting zo’n 200 bij 200 meter groot worden.

Suggesties voor het park

Op deze inloopavond kunnen de bewoners suggesties doen voor de inrichting van het park. Locatiedirecteur Grimbergen: “Wij willen graag horen wat de meningen van de bewoners zijn. Waar mogelijk nemen we die ideeën mee in het ontwerp.”

Vanuit het dorp zijn er ook zorgen over bijvoorbeeld vandalisme en criminaliteit. Grimbergen: “Wij zijn daarvan op de hoogte. Op deze avond kunnen ook kritische noten worden gekraakt.” Na de inloopavond zal de gemeente een conceptplan opstellen. Die wordt teruggekoppeld naar de bewoners. Zodra het park eenmaal gereed is, – de planning daarvoor is eind 2018 – gaat gemeente ook het beheer en het onderhoud voor haar rekening nemen.

De inloopavond is in de hobbyloods van de Cabot aan de Mr. Ovingstraat en begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

(Bron: emmen.nu)Back To Top