EEM Groepenkasten

Inschrijvingen kindertriathlon met naam op het startnummer

kindertriathlonKlazienaveen – De inschrijving voor de kindertriathlon is dit jaar wel heel bijzonder, want ieder kind die zich voor 1 augustus inschrijft voor de kindertriathlon, krijgt zijn of haar naam op het startnummer vermeld. Dit geldt echter niet voor trio’s. Ieder deelnemend kind maakt tevens kans op een cadeaubon van Top Één Toys Braam. Dus schrijf je tijdig in!

Belangrijk

Uw kind moet wel in het bezit zijn van het diploma A. Na de succesvolle editie van vorig jaar is er besloten om het dit jaar nog serieuzer aan te pakken, zodat het nog meer lijkt op de “volwassenen Triathlon”. De Triathlon bestaat uit: zwemmen-fietsen-lopen, waarbij het fietsgedeelte een “dikke banden race” is. Racefietsen zijn dus niet toegestaan. De start, dus het zwemmen, vindt plaats in het Neptunusbad en vervolgens is het fiets- parcours richting het centrum. Tot slot moet er nog een afstand hardlopen verricht worden over het officiële NK-triathlon-parcours en finishen de kinderen bij De Witte Olifant. Er kan ervoor gekozen worden om alle onderdelen helemaal alleen te doen, maar je kunt ook samen met een kindertriathlonklasgenoot, vriendje of vriendinnetje meedoen als team. Dan gaan jullie samen afspreken wie er gaat zwemmen, fietsen en wie er gaat lopen.  Ook is er de gehele dag een kinderplein met springkussens, schminken en zijn er andere leuke dingen te doen.

Prijsuitreiking

Er zijn bekers voor de snelste 3 jongens, meisjes en trio’s per categorie, maar omdat meedoen belangrijker is dan winnen hebben we voor iedere deelnemer een mooie medaille en een vrijkaartje voor de zwembaden van de gemeente Emmen. De prijsuitreiking zal zo rond 11.00 uur plaatsvinden.

De start van de kindertriathlon vindt plaats op zondag 23 augustus in het Neptunisbad en de deelname is gratis.

Programma

11 en 12 jarigen is om 9.30 uur, Zwemmen 100 meter, Fietsen 3km, Lopen 1 km.
9 en 10 jarigen is om 9.55 uur, Zwemmen 75 meter, Fietsen 3 km, Lopen 750 meter.
7 en 8 jarigen is om 10.20 uur, Zwemmen 50 meter, Fietsen 1,2 km, Lopen 500 meter.
5 en 6 jarigen is om 10.40 uur, Zwemmen 25 meter, Fietsen 1,2 km, Lopen 350 meter.

Inschrijven kan via www.triathlonklazienaveen.nl.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top