EEM Groepenkasten

Invoering Blauwe Zone Klazienaveen op 28 januari

blauwe zone parkeerschijf klazienaveen centrumKlazienaveen -Met ingang van 28 januari wordt de Blauwe Zone (zone waarbij alleen met een parkeerschijf mag worden geparkeerd) in de Langestraat in Klazienaveen ingevoerd. Hiervoor worden 38 parkeerplekken gebruikt waar met een parkeerschijf maximaal 1 uur mag worden geparkeerd.

Donderdag 28 januari om 13.00 uur zullen Dick Foorthuis van de Handelsvereniging Klazienaveen en wethouder René van der Weide bij Bakkerij Ten Napel het startschot geven. Parkeerschijven voor deze zone zijn voor iedereen gratis te verkrijgen.

Waarom een Blauwe Zone?

De bedoeling van parkeren met een parkeerschijf is om meer doorstroming op de parkeerplaatsen te creëren, zodat iedereen dichtbij de winkels kan staan om even snel boodschappen te kunnen doen. Het komt nu namelijk vaak voor dat bezoekers hun auto langdurig parkeren op een parkeerplek dichtbij de winkels. Met de Blauwe Zone wordt voorkomen dat deze parkeerplekken dichtbij de winkels altijd bezet zijn.

De Blauwe Zone wordt duidelijk aangegeven met verkeersborden en blauwe strepen. Als je de auto parkeert in de Blauwe Zone, dan draai je bij aankomst de parkeerschijf naar het eerstvolgende halve of hele uur van aankomst. Om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt worden Buitengewone Opsporingsbeambten (BOA’s) ingezet.

Wil je een dagje winkelen of langer dan een uur parkeren? Geen probleem. Daarvoor zijn de overige parkeerplaatsen in het centrum of op het oude marktplein. Ook dat is allemaal heel dicht bij het centrum.

(Bron: emmen.nu)Back To Top