EEM Groepenkasten

Inwoners Erica nog niet gerust over toekomst zwembad

geert vosbad zwembad ericaErica – De inwoners van Erica willen dat het bestuur van het zwembad in Erica de dorpsbewoners meer openheid geeft over de financiële situatie. Dat laat Bennie Broekmann namens tientallen Ericanen weten.

Flink wat mensen in Erica maken zich volgens Broekmann, zelf eigenaar van een re-integratiebureau, oprecht zorgen over het voortbestaan van ‘hun’ al ruim 50 jaar oude Geert Vosbad. Het zwembad heeft een enerverend voorjaar achter de rug. Zo zijn de bij velen geliefde badjuf Mariëlle Hensums en caissière Tineke Vos, na jarenlange trouwe dienst, vertrokken. Bovendien zou het zwembad de laatste 4 jaar alleen in 2015 winst hebben geboekt volgens het bestuur.

Meer oproepkrachten

Het zwembadbestuur gaat vanaf nu met meer oproepkrachten werken. Die hoeven namelijk alleen worden betaald als zij daadwerkelijk in het zwembad zijn. Daarnaast zal er een groter beroep worden gedaan op vrijwilligers. Volgens voorzitter Klaas Jongstra gaat het weer de goede kant op met het Geert Vosbad.

Lees ook: Geert Vosbad Erica komt weer in rustig vaarwater

Vorige maand hebben zich na de informatiebijeenkomst 15 nieuwe vrijwilligers aangemeld. Er zijn 10 ‘oude’ sponsoren afgehaakt, maar er hebben zich volgens Jongstra ook weer nieuwe potentiële sponsoren aangemeld.

“Geen verbetering”

Volgens Broekmann neemt dit alles echter de ongerustheid in het dorp niet weg. Het bestuur erkende vorige maand dat het communicatief flinke steken had laten vallen, maar op dat vlak heeft het bestuur volgens Broekmann nog geen verbetering laten zien. “Op 7 mei hebben wij als bezorgde Ericanen een mail gestuurd met het verzoek om de tijdens de presentatie getoonde cijfers te onderbouwen. Een dag later kregen wij een mail terug dat er een inhoudelijke reactie zou komen. We zijn nu bijna vier weken verder en we hebben nog altijd niets gehoord.”, aldus Broekmann tegenover het Dagblad van het Noorden.

Openheid

“In en rond het dorp zijn flink wat sponsoren die meer willen doneren. Ik ben er zelf eentje van.”, aldus Broekmann. “Maar dan willen wij wel weten waar het geld precies naar toe gaat.” Volgens Broekmann is het niet de bedoeling om het bestuur te tackelen. “Beslist niet, wij willen juist helpen. Maar dat doen we alleen als er volledige openheid wordt gegeven.”

Broekmann laat weten dat het absoluut niet de bedoeling is op deze manier badjuf Mariëlle Hensums terug te krijgen. “We vinden het jammer dat ze is vertrokken, maar dat is een beslissing van het bestuur en daar bemoeien wij ons niet mee.”

Financiële situatie

Voorzitter Jongstra laat weten weinig te kunnen met de kritiek van Broekmann. Volgens de voorzitter is Broekmann grotendeels op de hoogte van de financiële situatie. Broekmann runde vorig jaar en het jaar ervoor de kiosk in het zwembad. “Hij heeft zelf aangegeven daarmee te willen stoppen. Het bestuur is druk bezig de jaarrekening 2016 af te handelen. Die gaat dan naar de gemeente Emmen toe in verband met subsidies.” Jongstra zegt dat de bevolking van Erica die cijfers ook te zien krijgt. “We hebben niets te verbergen, dat hebben we eerder ook al aangegeven.”, besluit Jongstra.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top