EEM Groepenkasten

Inwoners Klazienaveen klagen: “Overvolle PMD containers”

overvolle pmd containers klazienaveen de kap 27-01-2017Klazienaveen – Inwoners van Klazienaveen klagen over de overvolle PMD containers. Men vraagt zich openlijk af of het allemaal wel zin heeft op deze manier, dat scheiden van afval.

“Heeft afval scheiden wel zin op deze manier?”

Meerdere inwoners hebben bij de redactie aangegeven op z’n zachts gezegd ‘niet blij’ te zijn met de nieuwe PMD containers. Door het huidige afvalschema wordt de PMD container slechts 1 keer per maand geleegd, dat blijkt in heel veel gevallen dus niet voldoende te zijn. Het resultaat is overvolle PMD containers, waardoor de mensen het PMD afval weer ‘gewoon’ in de restafvalcontainer gooien. “Heeft het scheiden van afval op deze manier dan nog wel zin?”, vraagt men zich af. Tijdens een telefoontje naar de gemeente kreeg een inwoner van De Kap wel een hele goeie tip: “Meneer, waarom gooit u het niet gewoon bij uw restafval in?”.

Reactie van een inwoner

Hieronder één van de vele reacties. Bovenstaande foto is gemaakt aan De Kap in Klazienaveen.

“Leuk zo’n PMD Container om afval te kunnen scheiden. Eind november zou de oude grijze container worden omgeruild voor een nieuwe en zou de oude mogen worden gebruikt voor het zogenaamde PMD afval. Volgens de brief van Area en de Gemeente zou er niks veranderen aan het ophaalschema. Nu zijn we ruim 2 maanden verder, ja ruim 2 maanden en wordt deze PMD container vandaag voor het eerst geleegd. Overvolle containers is hiervan het gevolg.

Ook zelf heb ik contact gehad met zowel de gemeente als Area die het probleem niet zagen. ‘Meneer, waarom gooit u het niet gewoon bij uw restafval in?’ Waarop ik de vraag stelde: ‘Waarom krijgen we dan een container erbij om te scheiden?’

Dit vond de betreffende medewerker maar een rare vraag…….

Ik vraag me zelf ook echt af of het wel allemaal werkt dat ‘scheiden’. “Back To Top