EEM Groepenkasten

Inzet van parkeerschijf zorgt voor enthousiasme binnen de gemeente

klazienaveen blauwe zone parkeerschijfRegio – De gemeente Emmen is enthousiast voor wat betreft het invoeren van meer blauwe zones om gratis langparkeren in winkelcentra tegen te gaan.

In een blauwe zone mag alleen worden geparkeerd met een parkeerschijf. Binnen zo’n zone mag slechts een beperkte periode worden geparkeerd. Tot nu toe is dat binnen de gemeente Emmen op 2 plekken ingevoerd: in de Langestraat in Klazienaveen en aan de parallelweg langs de Weerdingerstraat in Emmen.

Positief

De ervaringen met de parkeerschijf zijn positief. Dick Foorthuis, voorzitter van de Handelsvereniging in Klazienaveen (HaVeKa), zegt tegenover het Dagblad van het Noorden dat langparkeerders nu ietsje verderop parkeren en mensen die even snel een boodschap willen doen nu hun auto vlakbij de winkels kwijt kunnen. “Dat is zeker voor winkels als bakkers, slagers, groenteboeren, snackbars en dergelijk van heel groot belang.”, aldus Foorthuis.

blauwe zone parkeerschijf klazienaveen centrum

Ook blauwe zone in Van Echtenstraat

Na een positieve proef in de Langestraat wordt ook de Van Echtenstraat in Klazienaveen omgeturnd tot een blauwe zone. Dit op verzoek van de Klazienaveners winkeliers. Dat is overigens nog niet ingevoerd, omdat het besluit ter inzage heeft gelegen er er één bezwaarschrift is binnengekomen. De bezwarencommissie gaat zich daarover buien.

Bruikbaar instrument

De brief die het college van burgemeesters en wethouders deze week aan de gemeenteraad stuurde is duidelijk. De blauwe zone wordt als een bruikbaar instrument gezien om knelpunten in winkelgebieden aan te pakken. Zowel in Emmen als in Klazienaveen kunnen meer blauwe zones komen. Volgens de gemeente liggen er op dit moment echter geen formele verzoeken ter beoordeling op tafel. De gemeente laat weten dat de ervaringen met de blauwe zone prima zijn, maar dat verzoeken echt wel per geval bekeken moeten worden.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top