EEM Groepenkasten

iPhone 6 groter en vernieuwd

iPhone 6 klazienaveen

Apple heeft met de iPhone 6 een grotere en vernieuwde smartphone op de markt gebracht. Het toestel heeft een schermdiagonaal van 4,7 inch. Apple heeft het nieuwe toestel gepresenteerd op 9 september tijdens het media-evenement in het Flint Center, precies dezelfde locatie waar Steve Jobs 30 jaar geleden de eerste Mac introduceerde.

Beeldscherm diagonaal van 4 naar 4,7 inch

Apple verhoogde de grote van de iPhone voor het laatst bij de iPhone 5. Het toestel ging destijds van een 3,5 inch display naar een 4 inch display, en met de iPhone 6, wordt het display van de iPhone wederom vergroot tot 4,7 inch. Naar verluidt heeft Apple geëxperimenteerd met een groot scala van schermformaten maar is het uiteindelijk uitgekomen op een iPhone 6 van 4,7 inch. Apple moest het beeldscherm van de iPhone wel vergroten om te kunnen concurreren met de groter wordende Android en Windows smartphones.

De afgelopen jaren heeft de consument de voorkeur verschoven naar grotere displays, en Apple is nu bereid om te voldoen aan de consumentenvraag naar grotere displays. Apple heeft al eerder aangegeven dat het beschikt over informatie dat consumenten graag grotere displays willen maar het bedrijf was er nog niet klaar voor om ook te kunnen voldoen aan de consumentenvraag naar de grotere displays.

De iPhone 5s heeft als je het naast de iPhone Plus legt een nederig Retina resolutie van 1136 bij 640 pixels. De iPhone 6 heeft alsnog een Retina display maar de resolutie is verhoogt naar 1134 bij 750 pixels en hierdoor is de weergave van het beeldscherm veel scherper en helderder. Naast het verhogen van de resolutie van het beeldscherm is er nog iets wat de iPhone 6 uniek maakt in zijn soort, het beeldscherm is “onbreekbaar” want in de afdeklaag voor het beeldscherm is saffier verwerkt en dit maakt het bijna onmogelijk om het beeldscherm te breken of te beschadigen.

Dit is een duurder materiaal, en sommige geruchten tegenspreken deze rapporten beweren dat Apple zal alleen gebruik maken van het op een speciale premie variant, of zelfs te voorkomen dat helemaal.

Volledig nieuw design voor de iPhone 6

Het opvallendste aan de iPhone 6 is dat het beeldscherm groter is geworden maar naast het groter worden van het beeldscherm is het design ook flink op de schop gegaan van de iPhone, ondanks dat de basis zoals we die kennen bij de iPhone nog steeds aanwezig is. Het design van de iPhone 6 heeft veel weg van de iPad Air en de iPod Touch. De iPhone 6 is aanzienlijk dunner dan de huidige iPhone 5s, dit toestel is 7,6 millimeter dik en de iPhone 6 zal slechts 6,9 millimeter sik zijn. Het zal verder 138 millimeter lang zijn en 66 millimeter breed. Wat vooral opvalt aan het design is dat de iPhone 6 afgeronde randen heeft in tegenstelling tot de iPhone 5s die rechte hoekig is. De sluimerknop is verplaatst van de bovenkant naar de rechterzijde en de volumeknoppen hebben een andere vorm gekregen.

Release datum en verkoopprijs is helaas nog niet bekend voor Nederland

De iPhone 6 is op 9 september aan het grote publiek voorgesteld en het toestel is vanaf 19 september verkrijgbaar in de eerste landen. Nederland moet helaas nog wachten op de iPhone 6 maar naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel begin oktober in Nederland verkrijgbaar zijn. Net als de officiële release datum in Nederland is het nog niet echt duidelijk wat de verkoopprijs van de iPhone 6 wordt. Er wordt gerept over het feit dat het toestel aanzienlijk duurder zal worden dan de iPhone 5s maar omdat de meeste consumenten de iPhone 6 aan zullen schaffen met een abonnement en dan zal de prijs van het toestel aanzienlijk lager liggen dan wanneer het toestel los aangeschaft gaat worden. Wil u een alvast een een iPhone 6 bestellen met abonnement? Hier kunt u een pre-order plaatsen. De iPhone 6 is vanaf vrijdag 26 oktober te verkrijgen in Nederland!

Meer megapixels voor de cameralens

Apple is al een aantal jaren blijven steken op een cameralens van 8 megapixels, de iPhone 6 heeft voor het eerst meer megapixels waardoor je nu nog mooiere foto’s kunt maken met de iPhone 6. Helemaal in combinatie met de nieuwe camera applicatie, die veel meer mogelijkheden biedt, is de nieuwe iPhone er sterk op vooruitgegaan. De cameralens heeft naast meer megapixels een kleiner diafragma waardoor de lens veel meer licht binnenkrijgt waardoor het met de iPhone 6 ook mogelijk is om bij niet ideale lichtomstandigheden een perfecte foto kunt maken.

iOS 8 in combinatie met de iPhone 6

Tijdens het WWDC 2014 heeft Apple applicatie ontwikkelaars kennis laten maken met iOS 8. Destijds kon je er al vanuit gaan dat de nieuwe iPhone op iOS 8 zal gaan draaien, dit was vanaf de presentatie op het WWDC 2014 overduidelijk. iOS 8 heeft een fikse upgrade gekregen en er zijn veel nieuwe functies toegevoegd waardoor het mobiele besturingssysteem van Apple nog gebruiksvriendelijker is geworden dan het altijd al was. Apple gebruikers weten, eenmaal iOS nooit meer wat anders en met iOS 8 hoopt Apple nog meer nieuwe gebruikers naar het platform te trekken en te behouden.Back To Top