EEM Groepenkasten

Itass DTK’70 bereikt halve finale

treffers70 dtk70 tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – Het eerste herenteam van Itass DTK’70 hebben afgelopen zondag de halve finale playoff om het landskampioenschap tafeltennis bereikt. Thuis werd met 3-1 gewonnen van Hilversum. Het begin van de wedstrijd was erg stroef. Kopman Michel de Boer keek tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist de wedstrijd alsnog met 3-2 te winnen van Merijn de Bruin. De mooiste wedstrijd van de dag ging tussen Bas Hergelink van Itass DTK’70 en Nathan van der Lee. In een gelijkopgaande wedstrijd was Van der Lee nipt sterker. De oud speler van DTK’70 won met 12-10 in de vijfde game, terwijl Hergelink twee matchpoints had.

Regerend landskampioen

Naast Hergelink en De Boer speelde Wai Lung Chung ook voor de heren uit Klazienaveen. Hij boekte een 3-1 overwinning op Gamal de Groot. Hierdoor bereikte DTK’70 een 2-1 voorsprong bij het ingaan van de pauze. Na de pauze behaalde De Boer had derde wedstrijdpunt door van Van der Lee te winnen en kan Itass DTK’70 zich opmaken voor de halve finale tegen regerend landskampioen Enjoy & Deploy uit Zoetermeer.

Coach Peter Verwey: “Ik ben blij dat we deze wedstrijd winnend hebben afgesloten, zodat alle focus nu op de halve finale kan worden gericht en we geen derde wedstrijd tegen Hilversum hoeven te spelen. Tegen Enjoy & Deploy wordt een zware opgave, maar we hebben in de reguliere competitie al kunnen laten zien goed tegenstand te bieden.”Back To Top