EEM Groepenkasten

Itass DTK70 medekoploper eredivisie

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Itass DTK70 heeft zondagmiddag met 5-1 thuis gewonnen van Hilversum. Door de overwinning is de club uit Klazienaveen na 4 wedstrijden medekoploper in de eredivisie.

Aan de kant van de Klazienaveners speelden Michel de Boer, Barry Wijers en Patrick Oeij. De andere speler van DTK’70 Bas Hergelink is voor minimaal 6 weken uitgeschakeld doordat hij een gebroken arm heeft opgelopen. In eerste instantie zou De Boer niet spelen in verband met zijn aanwezigheid op het EK in Rusland. De Boer keerde zaterdagnacht terug en ondanks dat de vliegreis geen perfecte voorbereiding was, won De Boer zijn beide wedstrijden. Hilversum trad aan met oud DTK’70 speler Nathan van der Lee, Jelle Goosens en Gamal de Groot.

Spannend

Bij het bereiken van de pauze stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord. Na de pauze ging het moeizamer voor de thuisploeg. Barry Wijers verloor in een spannende vijf setter van Van der Lee. Wijers liet een aantal matchpoints onbenut en dit bleek uiteindelijk fataal. De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Oeij en Goosens. De wedstrijd kende een verrassende start, want Goosens pakte een 0-2 voorsprong. Oeij kwam sterk terug en won de wedstrijd uiteindelijk door de vijfde set te winnen.

Coach Peter Verwey is tevreden met de uitslag. “Het is natuurlijk erg vervelend wat er met Bas Hergelink is gebeurd en we kunnen de komende weken geen beroep op hem doen. Het is te hopen dat zijn herstel spoedig zal verlopen. Uiteindelijk was Michel de Boer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen en hebben we keurig vijf punten gescoord.”Back To Top