EEM Groepenkasten

Itass DTK’70 overtuigend naar de finale

de treffers70, itass, tafeltennisKlazienaveen – Zondagmiddag hebben de heren van tafeltennisvereniging Itass DTK’70 zich met een historische zege geplaatst voor de finale om het landskampioenschap.

In het verleden werden veel halve finale plaatsen behaald, maar nimmer de finale. Met een duidelijke 3-1 zege op Smash’70 is voor het eerst de finale door het Klazienaveense team behaald. In de finale om het landskampioenschap treedt Itass DTK’70 tegen Enjoy & Deploy aan.

Spannend

Tijdens de eerste wedstrijd van de middag boekte Barry Wijers een duidelijke overwinning tegen Boris de Vries. In de uitwedstrijd was Wijers erg bepalend door twee duidelijke overwinningen en ook in de thuiswedstrijd stond er geen maat op Wijers. De tweede partij van de dag ging tussen Michel de Boer en Koen Hageraats. Vorige week moest De Boer alle zeilen bijzetten om Hageraats van zich af te houden en dit resulteerde in een spannende vijf setter. Ditmaal waren vier games voldoende om bij de pauze een 2-0 voorsprong op het scorebord te zetten.

Stroef begin

Na de pauze kwam Smash’70 zeer voortvarend uit de startblokken. Derde man Patrick Oeij kwam duidelijk te kort tegen Martijn de Vries. Met een 2-1 voorsprong was het aan kopman Barry Wijers om er voor te zorgen dat Itass DTK’70 voor het eerst de finale om het landskampioenschap zou bereiken. Na een stroef begin waarin Wijers de eerste game verloor, liet hij er geen gras meer over groeien. Hageraats werd op een 3-1 nederlaag getrakteerd waarmee het bevrijdende punt werd gescoord.

Tevreden

Coach Peter Verwey was erg tevreden over het resultaat. “Gezien het wedstrijdverloop over de twee wedstrijden hebben we verdiend gewonnen. Onze ervaren mannen in de vorm van Wijers en de Boer hebben gebracht wat ze zouden moeten brengen. Met het spelen van deze twee spelers staat er een heel degelijke en goed team. Helaas heeft Patrick Oeij vandaag niet kunnen stunten. We zien met erg veel vertrouwen de finale op 5 mei tegemoet.”Back To Top