EEM Groepenkasten

Itass DTK’70 pakt koppositie in de eredivisie

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenHattem/Klazienaveen – De tafeltennisheren van Itass DTK’70 hebben een uitstekende 2-4 uitzege geboekt op concurrent Van Wijnen/Smash’70 uit Hattem. Door die overwinning staat het team uit Klazienaveen nu eerste in de eredivisie.

Beide teams traden op volle sterkte aan. Aan de zijde van de Klazienaveners speelden Barry Wijers, Koen Hageraats en Nathan van der Lee. Smash’70 speelde met oud DTK’70 speler Michel de Boer, Martijn de Vries en Cosmin Stan. De eerste wedstrijd van de dag werd relatief eenvoudig gewonnen door Barry Wijers. Hij won in 3 games van Martijn de Vries. De tweede wedstrijd van de middag werd een prooi voor Koen Hageraats. Hageraats won in 3 games van Cosmin Stan en door deze overwinning stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord in Hattem. In de derde partij van de dag moest Nathan van der Lee aantreden tegen Michel de Boer. Van der Lee gaf De Boer prima partij, maar moest wel toestaan dat De Boer in 4 games met de winst aan de haal ging.

Prachtige partij

Na de pauze speelden Hageraats en De Vries een prachtige partij. Enkele lange overspin rally’s werden afgewisseld met prachtige directe punten van beide kanten. De eerste 2 games gingen met minimaal verschil, tweemaal 12-10, naar De Vries. Daarna kwam Hageraats sterk terug en dwong een vijfde game af. In de vijfde game wist Hageraats de winst naar zich toe te trekken door met 11-9 af te rekenen met Martijn de Vries. Een belangrijk punt voor het team uit Klazienaveen, want de winst van Hageraats betekende een 3-1 voorsprong in de wedstrijd. Wijers en de Boer konden het publiek niet imponeren. In een minder boeiend duel versloeg De Boer Wijers met 3-0.

Beslissende laatste partij

De laatste wedstrijd van de middag moest duidelijk gaan maken of het duel in een gelijkspel zou eindigen of dat Itass DTK’70 de wedstrijd winnend zou gaan afsluiten. Nathan van der Lee gaf Cosmin Stan weinig kansen en won verdient in 4 games.

Koploper

Coach en speler Barry Wijers kijkt tevreden terug op de wedstrijd. “Ik vind dat we vandaag als team hebben gewonnen. We hebben weinig laten liggen en met de juiste instelling vandaag gespeeld. Een teamoverwinning tegen een sterke tegenstander.”

Door de overwinning is Itass DTK’70 koploper in de eredivisie. Medekoploper Enjoy & Deploy verloor met 4-2 van Westa en hierdoor staat het team uit Klazienaveen 3 punten voor op nummer twee Enjoy & Deploy.

Volgende week zondagmiddag 27 november speelt Itass DTK’70 thuis tegen Westa uit Wesem. De wedstrijd begint om 14:00 uur in sporthal de Zon in Klazienaveen.Back To Top