EEM Groepenkasten

Itass DTK’70 stelt teleur tegen Scylla

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – Itass DTK’70 heeft geen goede zaken gedaan in de strijd om de eerste plaats in de eredivisie. Zondagmiddag werd in sporthal De Zon met 3-3 gelijk gespeeld tegen Scylla. Concurrent Taverzo won zaterdag met 4-2 en is Itass DTK’70 tot op één punt genaderd.

Uitstekende start

De start van het team uit Klazienaveen was uitstekend. Barry Wijers rekende eenvoudig af met Joey Boekkooi. Binnen een mum van tijd had Wijers in 3 games afgerekend met zijn tegenstander. Patrick Oeij kon in zijn wedstrijd tegen Kazeem Nasiru niet voor een verrassing zorgen. Nasiru pakte zonder gameverlies de wedstrijd.

De derde wedstrijd van de middag ging tussen Nathan van der Lee en Olivier Altenburg. In een wisselvallige wedstrijd was Van der Lee uiteindelijk in 5 games te sterk voor Altenburg. Door de winst van Van der Lee was de stand bij de pauze 2-1.

Onnodig

De wedstrijd van de middag ging tussen de beide kopmannen. Barry Wijers kwam uitstekend uit de startblokken en pakte gedecideerd een 2-0 voorsprong. Nasiru vocht zich terug in de wedstrijd en ondanks dat Wijers in de derde en vierde set mogelijkheden had om de wedstrijd na zich toe te trekken moest een vijfde game de beslissing brengen. Nasiru wist de beslissende vijfde game met maar liefst 11-1 te winnen. Wijers liet zich onnodig uit de wedstrijd brengen door een aantal incidenten en gaf weinig tegenstand in de beslissende game. Het was een bizar einde van de wedstrijd. De 2-2 tussenstand was een fikse tegenvaller voor Itass DTK’70.

Van der Lee won vervolgens in 4 games van Boekkooij en zette DTK’70 op een 3-2 voorsprong. In de laatste wedstrijd van de middag moest Oeij winnen van Altenburg om de overwinning veilig te stellen. Oeij slaagde hier niet in en moest opnieuw zijn tegenstander feliciteren.

Dure punten

Speler en coach Barry Wijers: “We hebben vandaag dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaats. Het was vandaag niet goed. We moeten ons herpakken en de volgende wedstrijd tegen Salamanders beter voor de dag komen.”

De volgende wedstrijd van DTK’70 is volgende week zaterdag 18 maart tegen Salamanders uit Wateringen.Back To Top