EEM Groepenkasten

Itass DTK’70 uitgeschakeld

treffers70 dtk70 tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – De tafeltennisheren van Itass DTK’70 uit Klazienaveen zijn uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap. De return tegen regerend landskampioen Enjoy & Deploy uit Zoetermeer werd met 3-0 verloren. In de thuiswedstrijd werd met dezelfde cijfers verloren, maar in de uitwedstrijd waren er deze keer wel kansen.

Verliespartij DTK70

Wai Lung Chung speelde de eerste wedstrijd van de middag tegen Benedek Olah. Chung verloor in zijn laatste wedstrijd voor DTK’70 met 3-0. De sterk spelende Fin was in de thuiswedstrijd een onneembare horde en dat bleek in de return ook het geval. Kopman Michel de Boer speelde een uitstekende partij tegen de Chinees Yang Ming. De Boer had in de vierde game een aantal matchpoints, maar liet Ming uiteindelijk ontsnappen. Deze verliespartij was cruciaal voor het verloop van de wedstrijd, want het betekende een 2-0 achterstand. De derde wedstrijd van de dag ging tussen speler en coach Peter Verwey en Gommers. Verwey kon in de eerste twee sets nog prima tegengas geven, maar verloor uiteindelijk wel met 3-0. De twee nederlagen van DTK’70 betekent dat Enjoy & Deploy op 14 mei tegen FvT uit Rotterdam mag spelen in een rechtstreeks duel om de titel.

Goed seizoen

Peter Verwey kijkt terug op goed seizoen. “Vooraf hadden we ingezet op een plek bij de eerste vier en dan ben je ook sterk afhankelijk van de loting. Door Enjoy & Deploy te loten, weet je dat je de sterkst mogelijk tegenstander treft en dat het een moeilijk verhaal is om de eindstrijd te bereiken. Ik kijk met een positief gevoel terug op dit seizoen. We hebben duidelijk een stap gezet. Vorig seizoen speelden we nog voor lijfsbehoud en nu eindigen we bij de beste vier van Nederland. De Boer heeft als kopman een belangrijke rol vervult en ik ben blij dat hij volgend seizoen ook nog in Klazienaveen speelt. Met de komst van Wijers en Oeij kunnen we hopelijk weer een stap zetten.” Aldus Verwey.Back To Top