EEM Groepenkasten

Itass DTK’70 wint eerste halve finaleduel

de treffers klazienaveen dtk70 tafeltennisKlazienaveen/Hattem – Zaterdagavond hebben de tafeltennisheren van Itass DTK’70 een belangrijke stap gezet richting de finale om het landskampioenschap. In Hattem werd Smash’70 met 3-2 verslagen.

De wedstrijd werd een ware thriller en had alles in zich waarvoor play-offs voor bedoelt zijn. De sfeer was uitstekend, er was volop publiek en de wedstrijden waren het aanzien meer dan waard.

Sterk begin

Voor Itass DTK’70 speelden Barry Wijers, Koen Hageraats en Nathan van der Lee. Hageraats begon sterk in zijn eerste duel tegen Michel de Boer en pakte een 2-0 voorsprong in games. Hageraats had kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar De Boer was op de beslissende momenten beter. In 5 games moest Hageraats uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren. Barry Wijers kende daarna weinig moeite met Cosmin Stan en hierdoor stond er bij het ingaan van de pauze een 1-1 stand op het scorebord.

Sleutelduel

De partij na de pauze tussen Nathan van der Lee en Martijn de Vries zou een belangrijk sleutelduel gaan worden. De games zaten telkens dichtbij elkaar, maar De Vries speelde een puike wedstrijd en zette Van der Lee met 3-1 aan de kant. Door de 2-1 tussenstand voor Smash’70 was de opdracht voor Itass DTK’70 duidelijk. De resterende 2 duels moesten gewonnen worden om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Kopman Barry Wijers gaf het goede voorbeeld en rekende met 3-0 gedecideerd af met Michel de Boer. De strijd tussen de beide kopmannen werd nooit een echte wedstrijd door een uitstekend spelende Wijers.

Beslissing

De slotpartij tussen Hageraats en Stan moest de beslissing gaan brengen, welk team het eerste halve finaleduel zou gaan winnen. De wedstrijd stond bol van de spanning en dat kwam het niveau niet altijd ten goede. Hageraats kwam eenvoudig op voorsprong, maar liet Stan onnodig terug komen in de wedstrijd. Uiteindelijk rechtte Hageraats zijn rug en wist de wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken.

Close

Speler en coach Barry Wijers: “We wisten vooraf dat het close zou kunnen gaan worden. We hebben vandaag constant tegen een achterstand aangekeken, maar we hebben het uiteindelijk wel gered. We zijn erg blij met de winst en gaan er alles aan doen om de klus aanstaande zaterdag in onze eigen zaal af te maken.”Back To Top