EEM Groepenkasten

Itass/DTK uit Klazienaveen is de nieuwe koploper

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – De nieuwe koploper in de heren eredivisie heet sinds zondag Itass/DTK uit Klazienaveen. Ze versloegen zondag in eigen huis Smash’70 uit Hattem met 5-1.

Omdat koploper en landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer zaterdag verrassend in Middelstum met 4-2 onderuit ging tegen Klimaatgroep Stars, staat Itass/DTK nu fraai bovenaan op het hoogste nationale tafeltennisniveau.

Weinig heel

In hun fraaie accommodatie Sporthal De Zon lieten de Klazienaveners weinig heel van de Hattemers. De Hattemer broers Boris en Martijn de Vries verloren hun beider duels. Boris verloor van Nathan van der Lee en van Barry Wijers en Martijn de Vries kon het niet bolwerken tegen Koen Hageraats en Nathan van der Lee. Niet-Hattemer Cosmin Stan boekte de enige Smash-zege, in een prachtig duel met Koen Hageraats en de spannende cijfers van 17-15 in de vijfde en beslissende game.

Zenuwslopend

Cosmin Stan had sowieso een abonnement op die vijfde game, want ook tegen Barry Wijers moest die game de beslissing brengen. Cosmin had vijf matchpoints, maar moest toch toestaan dat Barry uiteindelijk na het zenuwslopende duel de zege greep. Itass/DTK voert daardoor fraai de ranglijst aan en Smash’70 staat onderaan de eredivisie. Zo klein zijn de niveauverschillen op het hoogste nationale herenniveau momenteel. Prachtig! Voor de neutrale toeschouwer natuurlijk en voor de winnaars.Back To Top