EEM Groepenkasten

Jan Venhuizen start op marathon 33e Drenthe Loopfestijn

jan venhuizen drenthe loopfestijn klazienaveenKlazienaveen – Marathonloper Jan Venhuizen uit Smilde staat dit jaar aan de start van de marathon van het 33e Drenthe Loopfestijn.

Mister Drenthe Marathon sloeg afgelopen jaar Klazienaveen over om in Sneek de marathon te lopen. Deze won hij in een tijd van 2.35.30u. Dit jaar wil de atleet van Lionitas de strijd in Klazienaveen opnieuw aangaan met sterke atleten uit Kenia, Ethiopië en België.

Jan Venhuizen kan terugkijken op goede klasseringen in Klazienaveen. In 2011 werd hij 2e in een tijd van 2.33.40 u en in 2013 finishte hij net buiten het podium op de 4e plaats. Wel won hij beide keren het Masters klassement. In 2015 was hij tijdens het Open Noord Nederlands Kampioenschap de snelste Noordeling op deze afstand.

Voorinschrijving

Het 33e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 29 mei 2016. Naast de klassieke afstand staan ook de Univé Halve marathon (tevens Open Noord Nederlands Kampioenschap), Rabobank 10 km (tevens Open kampioenschap van Drenthe) en IJstijd 4 Mijl.

Voorinschrijving is geopend tot en met 4 mei 2016 via www.inschrijven.nl of www.drentheloopfestijn.nl.

drenthe loopfestijn klazienaveen flyer 2016Back To Top