EEM Groepenkasten

Jannie Koops-de Vries 2e op NK Sjoelen

Jannie Koops de Vries 2e op NK sjoelenKlazienaveen/Voorthuizen – Tijdens het NK Sjoelen in Voorthuizen afgelopen zaterdag in het 20-2 systeem heeft Jannie Koops – de Vries uit Klazienaveen de 2e plaats veroverd in de Hoofdklasse Dames.

Het was een spannende strijd bij de dames waarbij Betty Jacobs uit Almere Nederlands kampioene werd. De 3e plaats ging naar Hettie Kleine uit Hoogeveen. De onderlinge verschillen waren na de 3e en laatste ronde (30 sjoelbakken) slechts minimaal.

100 punten

Bij de Hoofdklasse Heren ging de titel naar Dick Eijlers uit Zaanstad gevolgd door Tim van Sommeren en Ronald Polman, beiden uit Beneden-Leeuwen. De gemiddelden van de topspelers bij de heren lagen rond de 90 punten, dat van de dames rond de 80 punten, waarbij het hoogst haalbare in dit systeem 100 punten bedraagt. Ditzelfde systeem speelt men tegenwoordig ook op de Wereldkampioenschappen, echter dan in knock-out vorm.

Interland

Met dit NK en de interland van vorige maand is het sjoelseizoen weer van start gegaan. De interland werd vorige maand gespeeld tussen Duitsland, Frankrijk en Nederland in Beneden-Leeuwen. Nederland won deze strijd, Duitsland werd 2e en Frankrijk eindigde 3e.

NK Teamsjoelen

Het eerstvolgende NK is het Nederlands Kampioenschap Teamsjoelen en gaat op 18 november gespeeld worden in Voorthuizen. Ook hier gaat sjoelvereniging de Brikkenmikkers met een aantal teams aan meedoen en mikt men natuurlijk op podiumplaatsen. Een week eerder, op 11 november, staat er eerst nog een koppelsjoeltoernooi gepland in het clubgebouw van de Brikkenmikkers in Klazienaveen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top