EEM Groepenkasten

Jans Jagt presenteert zijn nieuwe boek ‘Drenthe Marathon’ op 17 mei

Jans Jagt Drenthe MarathonKlazienaveen – Op donderdag 17 mei 2018 zal het boek Drenthe Marathon worden gepresenteerd. In dit boek beschrijft auteur Jans Jagt zijn herinneringen aan de Drenthe Marathon in Klazienaveen. Iedereen is van harte uitgenodigd om de presentatie van het boek op 17 mei a.s. bij De Witte Olifant, Van Echtenskanaal NZ 600, Klazienaveen bij te wonen, aanvang 16.00 uur.

Het eerste exemplaar zal door Jans Jagt aan René van der Weide, wethouder van de gemeente Emmen, worden uitgereikt. Dit jaar bestaat het Drenthe Loopfestijn 35 jaar! 35 jaar lang genieten velen van sportieve prestaties van vele lopers in en door Klazienaveen. In het boek van Jans Jagt wordt een terugblik met prachtige beelden en verhalen van het loopfestijn gegeven. Vanaf 1990 was hij betrokken bij de organisatie. Zijn kennis van dit loopspektakel gebruikte hij om een lezenswaardig boek te schrijven. De vele foto’s van hem, maar ook van bekende sportfotografen, maken Drenthe Marathon tot een bijzonder boek.

Door de jaren heen heeft het Drenthe Loopfestijn een stevige naamsbekendheid opgebouwd in de marathon- en loperswereld. De ervaring leert dat lopers graag naar dit evenement komen. In het boek is veel aandacht voor de verschillende activiteiten van het Loopfestijn, zoals de marathon, de halve marathon, de 10- en 5 km-loop, maar ook voor bijvoorbeeld de jeugdloop en de loopclinics. Een groot sportief evenement als het Drenthe Loopfestijn kan niet slagen zonder de inzet en toewijding van het bestuur, tientallen sponsoren, organisatoren en de vele vrijwilligers. Daarom is in het boek ook veel aandacht voor hen.

jans jagt signeersessie bruna klazienaveen

Signeren bij Bruna Klazienaveen

Vanaf 18.30 uur zal Jans zijn boek presenteren en signeren bij de Bruna in Klazienaveen. Iedereen is daarbij van harte welkom. Het boek is vanaf dan ook te koop bij de Bruna voor slechts € 14,90. Jans is aanwezig om het boek te signeren en antwoord te geven op alle vragen.

Drenthe Marathon

Het boek Drenthe Marathon telt 144 bladzijden en wordt uitgegeven in het formaat 220 x 220 mm. Het omslag en het binnenwerk wordt in full-colour gedrukt. In het boek is een groot aantal (full colour) afbeeldingen opgenomen. De verkoopprijs van het boek bedraagt €14,90. Het ISBN-nummer is ISBN/EAN: 978-90-75115-94-9.

Jans Jagt

Jans Jagt is op 6 oktober 1951 in Zwartemeer geboren. Hij groeide op in Klazienaveen. Na een aantal jaren op gemeentehuizen in Emmen en Heerenveen te hebben gewerkt, kwam hij in 1978 terug in Klazienaveen, waar hij administrateur op de toenmalige Technische School werd. Vanaf 1994 werkte hij op het Centraal Bureau van het Esdal College in Emmen.

Vanaf 1990 maakte Jans Jagt deel uit van het bestuur van de Stichting Marathon Zuidoost-Drenthe. Hij onderhield contacten over de hele wereld met atleten en hun managers en begeleiders. Hij was de grote man ‘achter de schermen’ van de Drenthe Marathon/het Loopfestijn. Hij had belangrijke rol in wat dit atletiekspektakel is geworden.

Tijdens de 17de Sportverkiezing 2017 van de gemeente Emmen werd hem gevraagd op het podium in het Hamphire Hotel te komen. Uit handen van organisator Bennie Wolbers ontving hij de Speciale Juryprijs 2017 van de gemeente Emmen. Als dank voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid beloonde de jury van de Gemeentelijke Sportverkiezing Emmen hem met de Speciale Juryprijs 2017.

Jans Jagt liep zelf vier keer met succes een marathon en tal van halve marathons.

Een aantal publicaties van Jans Jagt:

  • Verhalenbundel Lopen naar de Horizon (2017)
  • Sportonderdeel in Canon van Emmen (2017)

Verder werkte hij free lance als (sport)journalist voor persbureaus en de Drentse Courant, later Dagblad van het Noorden.

Jans Jagt ontving in 2013 de Calami Literatuurprijs en in 2014 de Karma Literatuurprijs.

Korte samenvatting van het boek Drenthe Marathon

In het kader van festiviteiten van het 100-jarig bestaan van het dorp Klazienaveen werd in 1984 een hele en halve marathon georganiseerd. Dat werd een groot succes. Vijfendertig jaar later is deze feestelijke activiteit uitgegroeid tot een internationaal sportevenement met deelnemers uit alle delen van de wereld. Klazienaveen is een sportgek dorp en ook voor de het nieuwe sportevenement was een breed draagvlak in het dorp.

Ruim 28 jaar maakte auteur Jans Jagt deel uit van het bestuur van de Stichting Marathon Zuidoost-Drenthe.

In het boek Drenthe Marathon neemt hij de lezer niet alleen mee in de geschiedenis van 35 jaar Drenthe Marathon/Loopfestijn, maar maakt hij ze ook deelgenoot van zijn contacten met atleten en hun begeleiders.

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top