EEM Groepenkasten

Jans Jagt wint juryprijs tijdens Emmer sportverkiezingen

jans jagt boek lopen naar de horizonEmmen/Klazienaveen – De speciale juryprijs tijdens de Sportverkiezingen Emmen is zaterdagavond uitgereikt aan Jans Jagt. Jans heeft zich al 28 jaar met hart en ziel ingezet voor de marathon van Klazienaveen, tegenwoordig vallend onder de naam Drenthe Loopfestijn.

Mooie woorden

Bennie Wolbers sprak mooie woorden over Jans Jagt tijden de uitreiking: “Zo’n 28 jaar geleden meldde Jans zich aan voor de marathon van Klazienaveen. Vanaf toen wist iedereen wie hij was. Hij is altijd betrokken tijdens de wedstrijd, maar ook ervoor en erna. Hij is het aanspreekpunt tijdens de wedstrijd voor de deelnemers. Na 28 jaar heeft Jans aangegeven dat de editie van 2018 zijn laatste is. Hij heeft een aantal andere uitdagingen, waaronder het schrijven van boeken. De organisatie van de marathon verliest in de persoon van Jans Jagt een enthousiaste vrijwilliger die zorgt voor de promotie van Klazienaveen.”

Jans Jagt was in zijn nopjes met deze prijs: “Het zijn die 28 jaar dubbel en dwars waard. Deze bokaal komt op het kastje te staan.” Bij zijn binnenkomst had hij echter al een kleine vermoeden: “Ik verbaasde me al over zo’n mooi plekje in de zaal.”

Overige prijswinnaars

Schaatser Kjeld Nuis werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2017. Schaatster Sterre Jonkers werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2017. Sportploeg van het Jaar 2017 werd Hurry-Up. Voetballer Thijs Oosting won de titel Sporttalent van het Jaar 2017 en Geert Fuhler van voetbalvereniging SVBO werd uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar. Bertus Veenstra (29) uit Erica, lid van atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen won de Stimuleringsprijs. De organisatie van de 4 Mijl van Emmen – Dennis Blaak en Richard Klein – kreeg de Sportpromotieprijs.

De jaarlijkse cheque voor een goed doel ging naar Sigrid’s Garden.

17e Sportverkiezing Emmen

Het was alweer de 17e keer dat de Sportverkiezing Emmen werden georganiseerd door Bennie en Heintje Wolbers van Sport Pers Bureau Emmen.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top