EEM Groepenkasten

Jelle Bos en Troy van der Vinne uit Klazienaveen starten op Dutch Masters of Motocross

motorcross motocross dirtbike pottendijk - pixabayEmmer-Compascuum – Zondag is de 3e ronde van de Dutch Masters of Motocross op circuit Pottendijk in Emmer-Compascuum. De 12-jarige Jelle Bos en de 15-jarige Troy van der Vinne uit Klazienaveen zijn ook van de partij.

De komende dagen wordt de baan klaar gemaakt voor het motorgeraas dat zondag over het circuit Pottendijk schalt. Naast Jelle en Troy doet er nog een jonge Drentse topper mee: de 13-jarige Sem de Lange uit Weiteveen.

Thuisbaan

Pottendijk wordt gezien als hun thuisbaan. Het trio heeft er daarom extra veel zin in, omdat er dan extra publiek komt kijken, zoals familie, vrienden en ook sponsoren. Extra zenuwachtig worden ze er niet van. “Als je maar eenmaal rijdt, dan is het zo over.”

Het drietal wil er in hun categorie een spannende strijd van maken. Jelle en Troy eindigden tot nu toe in de middenmoot en hopen beide in de top 20 te rijden. Sem rijdt dit jaar voor het eerst in een nieuwe categorie en heeft al een 3e en een 5e plek veroverd.

Dutch Masters Of Motocross

De Dutch Masters Of Motocross is een vervanging van het Open Nederlands Kampioenschap en gaat over 4 races. Zondag op de Pottendijk is de 3e race. De organisatie van het circuit heeft de afgelopen maanden flink geïnvesteerd en hard gewerkt. Er zijn onder andere 2 nieuwe publiekswallen gemaakt. Dat heeft in totaal zo’n 600 vrachtwagens vol zand gekost. Dat zand komt uit het nieuwe dierenpark, daar waren ze aan het bouwen. Door die wallen heeft het publiek een goed overzicht over het circuit en staat letterlijk midden in de baan. “Dat is uniek voor Nederland.”, aldus Gerard Cramers, voorzitter van MSV Motodrôme.

De organisatie hoopt tussen de 5.000 en 7.000 toeschouwers te trekken.

(Bron: RTV Drenthe / Afbeelding: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top