EEM Groepenkasten

Jeugdcircus Carantelli bestaat 45 jaar: 20 mei groot feest

jeugdcircus kindercircus circus carantelli klazienaveenKlazienaveen – Jeugdcircus Carantelli in Klazienaveen bestaat dit jaar 45 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum gaat Carantelli op zaterdag 20 mei tal van festiviteiten houden.

Programma

Op zaterdag 20 mei, rond 13.30 uur, start er een optocht door Klazienaveen. Het hele team, van artiesten tot begeleiders, gaat dan op een als circustent versierde praalwagen een soort van ereronde maken door het dorp.

Receptie voor iedereen

Van 16.00 tot 17.00 uur is er een receptie in de loods aan de Industriestraat 29. Iedereen is daarbij van harte welkom: artiesten, oud-artiesten, trainers, oud-trainers, bestuursleden, oud-bestuursleden, sponsoren en iedere andere geïnteresseerde.

Feest

Na de receptie gaan de artiesten, trainers en het bestuur van Jeugdcircus Carantelli nog een gezellig feestje vieren.

Historie

Naar aanleiding van een succesvolle spelweek met als thema ‘Circus’ werd er door Riet Wesseling een echt kindercircus opgericht: Kindercircus Carantelli. De Snikke werd de thuisbasis van het circus. Daar werd zowel geoefend als opgetreden. Later volgenden ook optredens elders in de regio. Het aantal leden bleef in de daarop volgende 45 jaar stabiel op zo’n 15 tot 20 personen. De leeftijd van de kinderen die als artiesten mee mogen doen is van 6 tot 16 jaar.

Vaak bleven kinderen die ouder dan 16 jaar waren de club trouw in de vorm van trainer of bestuurslid. Jeugcircus Carantelli biedt elk jaar een nieuw programma. Dat wordt mogelijk gemaakt de enorme steun van ouders, vrijwilligers, de opbouwploeg, de kledingploeg en de trainers/artiesten.

Kijk voor meer informatie op www.carantelli.nl of op de Facebookpagina Jeugdcircus Carantelli.

(Bron: Dorpskrant Klazienaveen)

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top