EEM Groepenkasten

Jeugdtriathlon toegevoegd aan Kindertriathlon Klazienaveen

triatlon klazienaveen jeugd 2016 kindertriathlonKlazienaveen – Zondag 17 juli vindt alweer de 10e triathlon van Klazienaveen plaats, met dit jaar weer de NK-middenafstand, de Olympische afstand en de Sprintafstand. Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten en wordt er ook voor hun weer speciaal een kindertriathlon georganiseerd.

Kindertriathlon

Voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar, die in het bezit zijn van een zwemdiploma A, wordt een kindertriathlon georganiseerd. Net als voorgaande jaren kunnen de kinderen, zowel individueel als in trio’s meedoen en is het fietsgedeelte een verplichte “dikke banden race”.

Er zijn vier leeftijdscategorieën:

  • Leeftijdscategorie 5 en 6 jaar
  • leeftijdscategorie 7 en 8 jaar
  • leeftijdscategorie 9 en 10 jaar
  • leeftijdscategorie 11 en 12 jaar.

Nieuwe afstand: Jeugdtriathlon

Andere jaren is gebleken dat de jeugd tussen de 12 en 15 jaar ook graag mee wil doen aan een triathlon op deze sportieve dag. Daarom heeft Stichting Triathlon Klazienaveen een nieuwe afstand in het leven geroepen: “De Jeugdtriathlon”.

Afstanden

De start van deze triathlon is in het Neptunusbad. Hier wordt 250 meter gezwommen. Vervolgens zal er 9 km gefietst worden door het landelijke gebied rondom Klazienaveen, waarna er over het officiële NK-parcours wordt gelopen en uiteindelijk wordt gefinisht bij de hoofdsponsor “de Witte Olifant”.
In tegenstelling tot de kindertriathlon mag de jeugd hier wel gebruik maken van racefietsen.

Naast individuele deelname is er ook de mogelijkheid om mee te doen als trio, waarbij ieder teamlid een ander deel van de triathlon voor zijn rekening neemt.

Inschrijving

Inschrijven kan via www.triathlonklazienaveen.nl. Hier is tevens extra informatie te vinden, zoals de loop- en fietsroute, de deelnemerslijst, etc.
De sluitingsdatum van de inschrijving, zowel voor de jeugd- als kindertriathlon is op 15 juli en er is geen na-inschrijving.
Deelname aan de jeugd- en kinderevenementen is gratis.

Maximaal aantal deelnemers

Stichting Triathlon Klazienaveen heeft i.v.m. de veiligheid besloten om, zowel bij de jeugdtriathlon als bij elke startcategorie van de kindertriathlon, het maximum aantal deelnemers op 40 te houden.
Helaas zullen er dit jaar dus enkele kinderen teleurgesteld moeten worden, want vol is vol.
Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden vroegtijdig op te geven.

Wil jij ook meedoen? Geef je dan zo snel mogelijk op!

triatlon klazienaveen jeugd 2016 kindertriathlon

Sport


Back To Top