EEM Groepenkasten

JMS Hurry-Up eenvoudig naar de kwartfinales om de beker

JMS Hurry-up, Tommy FalkeZwartemeer/Leeuwarden – De mannen van JMS Hurry-Up hebben op eenvoudige wijze de kwartfinale om de landelijk bekerwedstrijd bereikt.  In Leeuwarden werd er overtuigend gewonnen van 2e divisionist Cometas. Via een ruststand van 10-17 werd het tenslotte 18-35.

Eerste helft

Gintaras Cibulskis opende de 0-1 en via Tommie Falke, die tenslotte de topscorer van de avond werd met 9 goals, en via Bart Mik die de 0-3 maakte, kwam even later Cometas tot scoren: 1-3. Na 20 minuten speeltijd stond het 6-11. De ruststand was 10-17 in het voordeel van de mannen van Joop Fiege, die de sportvloer enigszins beperkt in mankracht betrad in Leeuwarden. Maar liefst vijf spelers van JMS Hurry-Up, Tom Grouwe, Thies Berendsen, Ruben Fiege, Emiel Wehkamp en Mart Aalderink zijn geblesseerd.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Cometas vrijwel niet meer tot scoren, de teller stond al op 10-22 door een score van Tommie Falke even na de verplichtte 2 minuten rust voor Jort Neuteboom die in de 41e minuut bij een stand van 12-22 nogmaals 2 minuten aan de kant moest. Maar hierna was de weerstand van Cometas definitief gebroken, via Jordi Fiege, Gintaras Cibulskis, Tommie Falke, Bart Mik, Jordi Fiege, opnieuw Tommie Falke en Ronald Suelmann werd het al heel snel 13-29 in de 50ste speelminuut.

Bij een speeltijd van 54 minuten en een stand van 15-31 werd er een Time-Out door Cometas aangevraagd, om vrijwel onmiddellijk na het hervatten van het spel te scoren: 16-31 en hierbij was er tegelijkertijd een 2 minuten straf voor Bart Mik. In deze 2 minuten wist zowel de thuisploeg als Hurry-Up nog een keer tot scoren te komen, 17-32 door Tomas Bernatavicius! Bart Mik kwam weer terug het veld op en wist te scoren, even later gevolgd door Tommie Falke. Nog een keer wist Cometas de keeper van Hurry-Up te passeren, maar het allerlaatste doelpunt van de avond mocht Tobias Marx op zijn conto bijschrijven: eindstand 18-35 in het voordeel van JMS Hurry-Up.

Kwartfinale

Het team van Joop Fiege zal voor  het eerstvolgende kwartfinale duel naar Sittard gaan. Hier spelen de Zwartemeerders tegen het tweede team van de regerend landskampioen Lions. Dat duel zal op 10 maart aanstaande gespeeld gaan worden.

Ruststand: 10-17
Eindstand: 18-35Back To Top