EEM Groepenkasten

JMS Hurry-Up laat OCI Lions met de winst naar huis gaan

handbal, jms hurry-upZwartemeer – De mannen van Joop Fiege leken gedurende 50 minuten van de kwartfinalewedstrijd om de beker voor een enorme stunt te zorgen. Winnen van OCI Lions!

Echter in de laatste 10 minuten van de tweede helft liet JMS Hurry-Up woensdagavond de Lions met een zwaarbevochten winst naar huis terugkeren. Halverwege de tweede helft hadden de Zwartemeerders nog een voorsprong, 16-15 maar moesten echter genoegen nemen met een eindstand van 29-32.

Geen grip

Na een licht moeilijke start van de thuisploeg, waarbij OCI Lions voor de openingsscore zorgde, was na twintig minuten handballen een stand van 12-7 op het scorebord te zien.handbal, jms hurry-up De Lions kregen maar geen enkele grip op de Litouwers Trainavisius en Cibulskis en Tomas Bernatavicius. Guido Rink keepte een uitstekende partij, en zorgde mede hierdoor voor de winst in de eerste helft.handbal, jms hurry-uphandbal, jms hurry-uphandbal, jms hurry-up

Tweede helft

In de tweede helft bleken de mannen uit Zwartemeer de gasten uit Limburg een uitstekende tegenpartij te blijven geven. Hierdoor wijzigde OCI Lions de taktiek en gingen na rust over naar een man tegen man dekking. JMS Hurry Up bleef knokken en Cibulskis en Bernatavicius bleven scoren.handbal, jms hurry-up Maar ook Ties Berendsen bleek een ‘koele kikker’, want hij bleef de penalty’s uitstekend te benutten. Na 45 minuten speeltijd stond de teller op 22-21.

Rood

Nadat Tommy Falke duidelijk liet merken dat hij het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechters vanwege een overtreding gemaakt door Lions, die niet bestraft werd, kon hij wel de rustbank voor twee minuten opzoeken.handbal, jms hurry-up Een enkele minuut later was het Manuel Kremer, die halverwege de tweede helft Rink afloste, die het veld moest ruimen: Rood! Dit nadat hij uit frustratie een trappende beweging maakte. Hierna moest het team het een aantal kostbare minuten met slechts 4 veldspelers zien te redden. De Lions zijn door het oog van de naald gekropen, want de Zwartemeerders hadden bijna voor een stunt gezorgd!handbal, jms hurry-uphandbal, jms hurry-up

Joop Fiege tegen RTV Drenthe: “Waarom we het niet redden? Nou ja, Lions is een wereldploeg. Ze hebben alle posities dubbel bezet en kunnen daardoor meer dan wij. Daarnaast missen we ook wel wat geluk als je kijkt naar de tijdstraffen die werden gegeven… Lastig, lastig, lastig… Laat ik het er maar op houden dat we het geluk niet mee hadden met de scheidsrechters vandaag.”

JMS Hurry-Up – OCI Lions
Rust: 16-15
Eindstand 29-32Back To Top