EEM Groepenkasten

JMS Hurry-Up neemt met winst de koppositie over in eredivisie

JMs Hurry-Up, handbalZwartemeer – JMS Hurry-Up heeft het inhaalduel gisteravond thuis tegen koploper Quintus uit Kwintsheul met winst afgesloten en neemt hiermee de koppositie over in de eredivisie.

Vanaf het eerste fluitsignaal af aan bepaalden de heren van JMS Hurry-Up de wedstrijd. In de 2e en 3e minuut scoorde Ties Berendsen tweemaal achtereen en in een hoog tempo werd de verdediging van Quintus regelmatig in het nauw gedreven. In de 11 tot de 14e minuut kwamen de Kwintsheulers terug tot 7-6 en bleef het scoren bij de mannen van Joop Fiege wat achterwege. Hierna kwamen er echter opnieuw een aantal scores door de oranjehemden achtereen, zodat de thuisploeg met 16-11 een voorsprong nam van 5 doelpunten verschil. Het aanvallende machtsvertoon van JMS Hurry-Up bleef, ondanks de soms wat rommelige verdediging van de Zwartemeerders en ze gingen hierdoor de rust in met 18-14, een voorsprong van 4 doelpunten.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft leek het erop dat Quintus terug kwam in de wedstrijd, mede door het soms slordige verdedigingswerk van JMS Hurry-Up. jms hurry-up, handbaljms hurry-up, handbaljms hurry-up, handbalQuintus kwam terug tot 22-21, maar toen herpakte de thuisploeg zich en liep het weer uit naar een voorsprong van 28-24. Dit was de klap die Quintus niet meer te boven kwam. Een kleine minuut voor het eindsignaal kreeg Tomas Bernatavicius, topscorer van deze avond met 9 doelpunten, zijn derde tijdstraf en moest reglementair met rood de bank opzoeken. De heren van JMS Hurry-Up kwamen in de slotfase van de wedstrijd echter niet meer in gevaar en konden afsluiten met een verdiende 33-29 eindstand. Door dit resultaat is JMS Hurry- Up de nieuwe koploper in de eredivisie en staat Quintus nu op de tweede plek.jms hurry-up, handbaljms hurry-up, handbaljms hurry-up, handbalBack To Top