EEM Groepenkasten

JMS Hurry-Up plaatst zich voor BeNe-League

JMS Hurry-up-QuintusZwartemeer – JMS Hurry-Up heeft zich geplaatst voor de BeNe-League na een moeizame zege op Koornneef Werving & Selectie/Quintus. Eindstand 32-30.

Na een sterke opening in de eerste helft, verzuimden de mannen uit Zwartemeer om in de tweede helft definitief afstand te nemen. Hierdoor werd het in de slotfase geheel onnodig spannend. Door de winst op Quintus heeft JMS Hurry-Up zich verzekerd van een plek in de BeNe-League van het volgende seizoen.

Eerste helft

Hurry Up begon geconcentreerd aan de wedstrijd, gaf verdedigend weinig weg en aanvallend werd er weinig gemist. In de 8e minuut stond de teller op 6-1 voor de uitstekend spelende thuisploeg, een reden voor Quintus om een time-out aan te vragen. Hierna nam de thuisploeg opnieuw het heft in handen want in de 10e minuut namen de Hurry-Uppers al een 10-2 voorsprong. Amper 10 minuten verder, bij een stand van 12-6, werd de thuisploeg erg slordig. Trainer/coach Joop Fiege bracht de in zijn ogen nodige wissels in en toch wist Quintus zich terug te knokken tot 13-11. Tijd voor Fiege om een time-out aan te vragen in de 25e minuut. Hierna waren de mannen van JMS Hurry-Up weer enigszins in de wedstrijd bij een ruststand van 18-13.

Tweede helft

Na slechts enkele minuten speeltijd mocht Jort Neuteboom 2 minuten rust nemen op het bankje en bleven de Zwartemeerders slordig spel afleveren. De ploeg speelde te gehaast en was slordig in zowel de aanval als in het verdedigen. In de 35e minuut achtte Fiege opnieuw een time-out noodzakelijk, de stand is op dat moment 21-18. Even hierna was de voorsprong nog maar 2 doelpunten, 21-19. Bij deze stand probeerde de gastploeg via een time-out om de thuisploeg nog meer uit balans te brengen. En dat leek helemaal te lukken. Beetje bij beetje kwamen de Kwintsheulers terug, erg dichtbij zelfs, 29-28! Maar de thuisploeg wist zich te handhaven en lieten zich de winst en dus plaatsing voor de BeNe-League niet ontnemen.

Ruststand: 18-13
Eindstand: 32-30Back To Top