EEM Groepenkasten

JMS Hurry-Up wint noordelijke handbalderby van Oosting E&O

JMS Hurry-up, Tommy FalkeEmmen – JMS Hurry-Up heeft de handbalderby van het noorden in het hol van de leeuw gewonnen: Oosting E&O – JMS Hurry-Up  28-34 na een ruststand van 11-19.

In een uitpuilende sporthal van Angelslo waren alle plaatsen bezet tijden de handbalderby van het noorden tussen Oosting E&O en JMS Hurry-Up. De derby werd verdiend gewonnen door JMS Hurry-Up met 28-34 na een ruststand van 11-19.

In de eerste minuten van de wedstrijd nam Oosting E&O van Edwin Kippers eenvoudig een voorsprong, uitlopend tot 5-3. Na een kleine 15 minuten speeltijd werd er echter orde op zaken gesteld door JMS Hurry-Up, 7-7. Hiermee legden de mannen uit Zwartemeer de basis vast voor de winst in de eerste helft van de derby: 11-19 en kwamen ze niet meer in de problemen.

In de tweede helft was het verschil na ongeveer 10 minuten speeltijd al opgelopen tot maar liefst 13 punten en daarom werd bij 15-28 veelvuldig gewisseld door Joop Fiege. Hierdoor werd Oosting E&O wat driester, gingen aanvallender spelen en verkleinden zo het verschil tot slechts zes punten: 28-34.

Topscorer van de wedstrijd werd de kersverse international Tommie Falke met 12 doelpunten. Guido Rink stond de gehele wedstrijd in het Hurry-Up doel en verrichtte opnieuw uitstekend reddingswerk.

Door deze winst blijft JMS Hurry-Up de Limburgse teams BEVO en Lions op de hielen zitten. De Zwartemeerders hebben op dit moment 8 punten uit 5 duels en staat hiermee op een goede 3e uitgangspositie in de kampioenspoule. LIONS is met 10 uit 5 een uitstekende koploper, gevolgd door BEVO met 9 punten, de nummer 4 van de ranglijst Volendam heeft 5 punten.

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top