EEM Groepenkasten

JMS Hurry-Up wint thuis van het Luxemburgse HC Berchem

hurry-up, jms hurry-upZwartemeer – JMS Hurry-Up heeft de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EHF Challenge Cup in een zo goed als uitverkochte sporthal in Zwartemeer gewonnen van het Luxemburgse HC Berchem. In de Concrete People Arena in Zwartemeer werd het na een spannende en vrijwel gelijkopgaande wedstrijd 32-30 in het voordeel van de thuisploeg.

JMS Hurry-Up liet de eerste 20 minuten een goed aanvallend spel zien en met voornamelijk treffers van Tommie Falke, Ronald Suelmann en Vaidas Trainavicius kwam de thuisclub snel op 3-1. De Luxenburgse gasten kwamen via een vlot en aanvallend spel terug en namen de leiding over met  3-4.jms, jms hurry-up, handbal  De ploeg van trainer/coach Joop Fiege herstelde zich daarna enigszins en kwam via Bart Mik, Tommy Falke, en Thies Berendsen op een mooie 6-4 voorsprong.

jms, jms hurry-up, handbal

De heren van JMS Hurry-Up konden de kleine voorsprong echter niet behouden tot aan de rust. De Luxemburgers kwamen in de 21e minuut uitstekend op voorsprong en liepen daarna uit naar een marge van drie doelpunten voorsprong. Joop Fiege probeerde in de slotfase van de eerste helft de dekking nog te verbeteren, maar dat had nog niet echt het gewenste resultaat. De ruststand was 13-15 in het voordeel van HC Berchem.

handbal, jms hurry-up

“PepTalk” door trainer/coach Joop Fiege tijdens een time out.

Publiek

In de tweede helft speelde JMS Hurry-Up aanvallend een stuk beter en de opgelopen achterstand van de rust werd snel opgehaald.  Er werden beduidend minder fouten gemaakt, echter in de 10e speelminuut kwam HC Berchem nog even op voorsprong bij een stand van 19-20.jms, jms hurry-up, handbalhandbal, jms hurry-upHierna namen de mannen van Joop Fiege het heft iets beter in handen en kwamen opnieuw op een lichte voorsprong in de 16e minuut. Vervolgens kwamen de Zwartemeerders door treffers van Ronald Suelmann en Bernatavicius op 23-21. Voor een dolenthousiast publiek gaf de thuisploeg de voorsprong niet meer uit handen en liepen zelfs uit naar een 30-26 voorsprong. Heel even kwamen de Luxemburgers opnieuw erg dichtbij tot 32-30, mede door een 2e tijdstraf van Ronald Suelmann.handbal, jms hurry-up Helaas voor Suelmann beging hij, in de ogen van het overigens uitstekend fluitende scheidsrechtersduo uit Zweden, in de laatste 10 seconden van de wedstrijd nog een overtreding, die ervoor zorgde dat de reglementaire rode kaart tegen hem werd getrokken.handbal, jms hurry-uphandbal, jms hurry-up

Uitwedstrijd Luxemburg

Volgende week zaterdagavond is de uitwedstrijd in de EGF Challenge Cup tegen HC Berchem in Luxemburg. Het bereiken van volgende ronde in de Europese Cup is beslist geen gelopen race. Er zal nog wel gewerkt moeten worden op zowel aanvallend niveau als op het verdedigende vlak, wat nog ook enige speciale aandacht verdiend.

JMS Hurry-UP – HC Berchem
Ruststand 13-15
Eindstand 32-30Back To Top