EEM Groepenkasten

Juf Leni van der Beek na 42 jaar met pensioen

Juf Leni_chr. De Kap.nl 2016003 Klazienaveen – Met ruim 42 jaar ervaring in het onderwijs gaat juf Leni van der Beek verdiend met pensioen. Al deze jaren heeft de juf met enorm veel plezier in het onderwijs gewerkt. Vandaag was het dan zover, ze neemt officieel afscheid van haar school CB De Kap, waar ze ruim 23 jaar met plezier heeft gewerkt.

Fusie

Leni is opgegroeid in Zwanenburg en doorliep in Amsterdam de Kweekschool. De allereerste aanstelling als juf kreeg zij in Winschoten, om vervolgens via Westerhaar samen met haar man Gerrit van der Beek in Klazienaveen terecht te komen. Behoudens enkele jaren als tekenlerares op de Mavo in Den Ham (Overijssel) en de Christelijke Mavo in Klazienaveen, heeft juf Leni altijd groep 3 (vroeger de 1e klas) onder haar hoede gehad. In Klazienaveen werkte zij samen met haar man eerst op de Christelijke Basisschool Smeulveen, om enkele jaren later, na de fusie met CB De Kap in 1993, op de huidige school te gaan werken. Juf Leni heeft daarnaast in de regio op diverse openbare en christelijke scholen ook godsdienstlessen verzorgd in de groepen 6 en 7.

Veel voldoening

juf leni van der beek, de kap

Juf Leni van der Beek met haar man Gerrit en een van hun kleindochters.

Heel veel voldoening heeft juf Leni gehaald uit het aanleren van de lees en schrijfvaardigheden van de kinderen in groep 3. Dit gaf haar telkens weer een enorme boost. Leni ondersteunt dan ook ten volle de door onderzoek bevestigde stelling “schrijven ondersteunt het lezen”. Een belangrijke ‘basisoefening’ voor de kinderen is het door haar toegepaste ‘vingerhaken’. Met deze oefeningen wordt het motoriek van de kinderen bijzonder goed gestimuleerd. Dankzij de enorm goede en fijne samenwerking met haar collega’s en niet in de laatste plaats ook de ouders, kijkt ze met een dankbaar gevoel terug op een fantastische tijd met fantastische mensen.

Juf Leni plein

juf leni van der beek, de kap

De fietsstander werd voor het maken van de foto er toch maar even voor de zekerheid onder gelaten.

Dat de juf vanmorgen van huis opgehaald werd door een prive-chauffeur met een heuse Rolls-Royce, was al een heuse verrassing, maar even later op school aangekomen, werd er ook een bordje onthuld op het schoolplein en met deze handeling werd het schoolplein omgedoopt naar het ‘Juf Leni plein’. Er was echter nog een verrassing, gemaakt door een collega, in de vorm van de door haar toegepaste ‘vingerhaak’ techniek, maar dan toegepast op een fiets! De gehele fiets was van boven tot onder in veel vrolijke kleurtjes met deze techniek bekleed. Het is beslist wel een hele klus geweest voor deze collega. Juf Leni kan met een gerust hart met pensioen gaan, want er blijft op de school een fantastisch en gemotiveerd team werkzaam. “Ze zullen mij gaan missen”, zei de afscheid nemende juf Leni…   “of jij ons”, reageerden haar collega’s spontaan.juf leni van der beek, de kapBack To Top