EEM Groepenkasten

Jumbo toch gesloten op Eerste Kerstdag

gesloten closed dichtRegio – Jumbo supermarkten in de gemeente Emmen zijn, in tegenstelling tot eerdere berichten, op Eerste Kerstdag toch gesloten. Dat hebben de 6 filiaalleiders van de 6 Jumbo’s in de gemeente in onderling overleg met wethouder Bouke Arends besloten.

Omdat in de oude verordening enkele technische onjuistheden zaten heeft de gemeenteraad in oktober dit jaar een nieuwe verordening winkeltijden gemeente Emmen 2017 vastgesteld. Op het vlak van winkeltijden zat in deze nieuwe verordening echter een fout, waardoor supermarkten wel tijdens feestdagen geopend mochten zijn. Naar aanleiding daarvan had Jumbo een ontheffing voor 4 filialen in Klazienaveen en Emmen aangevraagd om op Eerste Kerstdag op te kunnen zijn.

Lees ook: Gemeente schrapt in winkeltijden: supermarkten mogen op Eerste Kerstdag open

Gesloten op Eerste Kerstdag

Wethouder Bouke Arends heeft met de filiaalleiders gesproken over de wenselijkheid van het open zijn op Eerste Kerstdag. Naar aanleiding van dat gesprek zien alle Jumbo’s in de gemeente af van de mogelijkheid die dag open te zijn. Andere supermarkten als PLUS, Aldi en Boni hebben eerder al te kennen gegeven op Eerste Kerstdag niet open te zijn.

Gewijzigde verordening

Het college heeft vanwege de fout in de huidige verordening besloten een gewijzigde verordening voor te leggen aan de gemeenteraad.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top