EEM Groepenkasten

Junior Bedrocks slaat homerun

bedrocks emmen honkbal ruben van wieren 2017Emmen – Zaterdag 23 juni speelde het junioren 1 team van de Bedrocks thuis tegen Robur ’58 uit Apeldoorn. Deze wedstrijd leek vooraf op papier een spannende pot te worden.

En dat is ook werkelijkheid gebleken. Startende werper voor Emmen Ruben van Wieren wist dat hij diep moest gaan in deze wedstrijd. In de 2e inning kwamen de Emmenaren als eerste op het scorebord met een 2-0 voorsprong. In de 3e inning kwam Robur langs zij door een triple en een honkslag. In de 4e inning kwamen de Bedrocks op een 6-2 voorsprong. Dit keer door een homerun van Killian Alderlieste en een aantal veldfouten van Robur. De 20-jarige Alderlieste, student Werktuigbouwkunde, is de eerste speler die dit seizoen in Emmen de bal over het ca. 110 meter verre hek sloeg. De voorsprong was van korte duur.

Triple

In de 5e inning scoorde de ploeg uit Apeldoorn maar liefst 9 punten op de werpers Ruben van Wieren en Teun Efftink. Gelukkig wisten de Emmenaren deze achterstand deels goed te maken. Davey Paulussen nam de taak als werper over en wist de wedstrijd ondanks de regen voortreffelijk dicht te houden. Met een 9-12 achterstand begon de ploeg van coach Ralph Seijkens aan de laatste slagbeurt van de wedstrijd. Killian Alderlieste opende deze slagbeurt met een triple. De werper van Robur had moeite de slagzone te vinden waardoor de Bedrocks steeds dichter bij de overwinning kwam. Bij een 12-12 stand kwam het winnende punt door een vier wijd (walk off) van Tristan Berns.

Recreanten

Donderdag speelden de recreanten in Assen tegen The Pioneers. De thuiswedstrijd leverde onlangs in Emmen een nipte overwinning op voor de Bedrocks. Met pitcher Rene Verhoog en catcher Bart-Jan van der Toom hadden de Emmenaren de verdediging goed op orde en het veld gaf weinig kansen aan de Assenaren. Ook aan slag waren de Emmer softballers goed op dreef. Na lange tijd hebben de Emmenaren met Elles Veltman weer een dame binnen de gelederen die zichtbaar genoot met het ronden van de honken en een run op haar naam bracht. Eerste honkman Remko Gon en Rene Verhoog waren met 4 uit 5 slagbeurten beste slagmannen.

Programma Meerdijk

  • Zaterdag 11:00 Junioren 2 – The Knights Leek, Aspiranten – Drachten Diamonds
  • Zondag 14:00 Heren – Caribe 4 Groningen

(Foto: Bert Springer)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top