EEM Groepenkasten

Junioren 1 redden eer Bedrocks

Marijn KrolEmmen – Het herenteam van de Bedrocks speelde zondag tegen het 2e herenteam van het Groningse Caribe. Om diverse redenen kon een aantal vaste spelers niet aanwezig zijn en werd er een beroep gedaan op junior Marijn Krol en oudgediende Erik Eilering.

In de eerste slagbeurt schoot de Emmer slagploeg uit de startblokken en nam een 0-9 voorsprong. Met Melvin Brandjes op de heuvel en de grieperige Kevin Vording achter de thuisplaat bij de Bedrocks, gaf Caribe zich echter niet direct gewonnen en kwam in de gelijkmakende slagbeurt terug tot 7-9. In het verloop van de wedstrijd bleven er, ondanks 2-honkslagen van Michel Kraayeveld, Arjan Koreman, Erik Tobben, Marijn Mast en debutant Marijn Krol, bij de Bedrocks te veel mensen achter op de honken. Hierdoor werden er in resterende innings nog maar 5 runs gemaakt. De Groningers wisten de bal regelmatig goed te raken en mede door een slordigheidjes van de Emmer verdediging liepen zij uit naar een 24-14 eindstand.

Junioren 1

Het 1e Juniorenteam speelde zaterdag onder leiding van bondsscheidsrechter Douwe Fokkinga thuis tegen Almere 90.Max Kamp In een prima wedstrijd van 9 innings met de uitstekende pitchers Scott Schulting en Max Kamp gaven de Bedrocks weinig kansen weg door uitstekend verdedigend spel. Bedrocks nam in de eerste inning een 2-0 voorsprong gevolgd door een 4-0 na 4 innings. In de 5E inning scoorde Almere 1 punt, maar in de gelijkmakende slagbeurt verstevigde Bedrocks de voorsprong naar 6-1 en bouwde dit uit tot 9-1 na 8 innings. In de 9e en laatste inning scoorde Almere nog 4 keer maar verder dan 9-5 kwamen ze niet, waarmee de Emmenaren een mooie revanche namen op de nederlaag in Almere. Beste slagman aan Emmer kant was Kilian Folkertsma met een slaggemiddelde van 0.800, 4 honkslagen uit 5 slagbeurten. Komend weekend staat er geen junioren competitie gepland Een behoorlijk aantal Bedrocks spelers gaat dan met de noordelijke selecties naar het Nederlandse Kampioenschap in Hoofddorp.

Junioren 2

In Groningen nam junioren 2 het in Groningen op tegen Caribe.Teun Efftink Bedrocks kwam zeer goed uit de startblokken, door een harde Line-drive tussen het linksveld en midveld sloeg Teun Efftink het eerste punt binnen. Aan slag bleek al snel dat de jeugd uit Groningen een maatje te groot zou zijn. Hoewel startend pitcher Stein Rietema prima stond te gooien, kregen de slagmannen al snel grip op zijn pitches.junioren 2 Aan het einde van de 1e inning werd door de coaches Ralph Seijkens en Arjan Koreman besloten om Teun Efftink op de heuvel te zetten die helaas door blessures al snel gewisseld moest worden. Robin Brandjes nam zijn plaats in en bleek zeer verdienstelijk te kunnen pitchen. Helaas was de race toen al gelopen en kon Caribe niet meer worden ingehaald. Het Bedrocks juniorenteam werd compleet gemaakt door de aspiranten Hugo Hoezen die in het outfield nog een voortreffelijke vangbal maakte en door Colin Rademakers die als catcher nog een honkloper op de thuisplaat fraai uitmaakte. Met een eindstand van 20-3 konden de jongens echter wel met een opgeheven hoofd weer naar huis.

Pupillen

De pupillen van de Bedrocks moesten het zaterdag in Emmen opnemen tegen de nummer 2 van de competitie de Pioneers uit Assen. Een behoorlijke uitdaging, toch gingen de Emmenaren met de missie ‘genieten en mooi honkbal laten zien’, goed gemotiveerd het veld in. En mooi honkbal werd het. Een vangbal van eerste honkvrouw Vlin Rietema, een prachtige nul bij de thuisplaat door een aangooi van 2e honkman Pim Bekkering naar catcher Dariën Vinke, een run down actie, een ‘bijna double Play’ en gedegen verdedigingswerk van de Bedrocks pupillen konden het slaggeweld van de gasten uit Assen niet stoppen. Aan slag lieten de Bedrockers het een beetje liggen, debuterende werper Paco van Dalen en Pim Bekkering sloegen nog wel een honkslag en Dariën Vinke sloeg een schitterende verre klap bijna tegen het hek van het jeugdveld een mooie solohomerun Eindstand 2-18 voor de gasten uit Assen.

Komend weekend worden er geen wedstrijden gespeeld op de Meerdijk.

(Foto’s:  Erik Eilering en Bert Springer)

Tripadvisor NL 600x300
Sport
Map


Back To Top