EEM Groepenkasten

Junioren Bedrocks behalen een fraaie overwinning

bedrocks, julian bernsEmmen – De junioren 1 van de Bedrocks  speelden afgelopen zaterdag op de Meerdijk tegen Trainen Is Winnen-Survivors uit Diemen, de nummer drie in de 1e klasse, en behaalden een fraaie overwinning.

Sterk gooiend

Startend pitcher voor de Bedrocks was de sterk gooiende Marijn Krol die samen met het veld kon voorkomen dat TIW kon scoren. De pitcher van TIW had meer moeite waardoor er enkele slagmannen met 4 wijd op het honk kwamen en door honkslagen van Luc van Brero, Tristan Berns en Kylian Alderlieste werd het 3-0. In de 2e inning voegden beide teams 2 runs toe. Door een veldfout in de 3e inning aan Emmer zijde kon TIW een punt scoren en moest de Bedrocks deze inning verstek laten gaan na een pitcherwissel van TIW.

bedrocks, marijn krol

In de 4e inning kwam Max Kamp op de heuvel die een erg sterke 4e en 5e inning wierp. In deze inningen wist de Bedrocks hun voorsprong uit te bouwen naar 10-3 mede door een mooie 3 honkslag van Julian Berns. In de 6e en laatste inning kon TIW terug komen en wisten door onder andere een mooie 2 honkslag nog vier punten te maken. De laatste inning wist de Bedrocks niet meer te scoren maar met een 10-7 eindstand overleefden de Survivors, maar wonnen de Bedrocks. Zaterdag 8 oktober aanstaande de return in Diemen.

Heren

Zondag speelden de Emmer heren in Deventer hun voorlaatste wedstrijd van seizoen 2016 tegen The Eagles. Met Michel Kraayenveld op de heuvel als startend Bedrocks werper ontspon zich een rommelige wedstrijd die wegens regen moest worden onderbroken. De Eagles zijn bevlogen honkballers maar blijken niet in staat een scorekaart bij te houden waardoor onduidelijkheden ontstonden. Gedurende de wedstrijd moest er door de scheidsrechter over en weer geïnformeerd worden over de stand, iets wat in het honkbal niet tot het takenpakket deze functionaris behoort, maar aan een scorer aangewezen door de thuisclub. Emmer Catcher Simon Welter die door omstandigheden een aantal wedstrijden verstek moest laten gaan, begon zijn slagbeurt met een prachtige 2-honkslag en junior Scott Schulting deed er met uitstekende 3-honkslag nog een tikje boven op. Dit, en vervangend werper Kevin Vording, kon niet voorkomen dat de Bedrocks mannen met een drup aan de neus huiswaarts moesten keren. Eindstand 14-7.

Junioren 2

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvingen de junioren 2 afgelopen zaterdag ochtend Caribe uit Groningen. Vanaf minuut 1 zou blijken dat het een lastige pot zou worden voor de Emmer Bedrocks. Vanwege een blessure van 1e pitcher Teun Efftink begon Stein Rietema op de heuvel. Hoewel Stein keurig stond te gooien, hadden de slagmannen uit Groningen genoeg ervaring om een aantal mooie honkslagen te slaan. Na ruim 2 inningen werd hij vervangen door Stefan Mol, die daarmee zijn pitcher debuut maakte. Mol bleek helaas nog wel wat moeite te hebben de juiste slagzone te vinden, en werd vervangen door de catcher Robin Brandjes, die zaterdag de aanjager van het team was met 2 mooie honkslagen en goed verdedigend werk, maakte de rest van de wedstrijd als pitcher af. Hoewel er nog een paar mooie vangballen werden gemaakt en Efftink een mooie uit maakte door een worp naar het 1e honk en fraaie honkslagen door Yorben Rooij en Rik Bekman bleek Caribe met 8-15 te sterk.

Pupillen

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen togen de pupillen van de Bedrocks naar Leek voor het duel tegen de Knights. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en dit leverde prachtig mooi honkbal op, met een 1-1 stand tot aan de 3e inning. Honkslagen van Lisanne Mol, Dariën Vinke, Vlin Rietema en Jeffrey Koster zorgden er voor dat de honken bezet werden. Er werd gestreden voor elk punt, met soms een teleurstellende uitkomst wanneer er getracht werd een honk te stelen door de hard werkende Emmer honkballertjes, als ze uit werden gecalled op de thuisplaat. Er werd nog wel 1 punt verzilverd door goed honklopen van Maikel Bonkestoter. De Knights hadden de langste adem en scoorden in de gelijkmakende laatste slagbeurt het winnende punt: 3-2.

Aspiranten

De aspiranten begonnen zaterdag op de Meerdijk goed aan hun laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. De vier werpers die tijdens de wedstrijd werden ingezet deden wat er van ze verwacht werd. Goed veldwerk met o.a. een schitterende vangbal van Pim Kalverla hield de Emmenaren lang in de race voor de overwinning. Aan slag werd goed werk verricht en op de honken werd het nodige aanvallend spel gespeeld. Helaas sloeg het team van Blue Devils in de laatste slagbeurt een homerun met 3 mensen op de honken. Met opgeheven hoofd konden de Emmenaren met een 7-11 nederlaag dit seizoen afsluiten.

(Foto’s: Bert Springer)Back To Top