EEM Groepenkasten

Juwelier/Goudsmid Keen voorziet Alpe du Noord van Beschermengeltjes

juwelier goudsmid keen klazienaveen alpe d'huzes alpe du noordGoedendag, ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Dirk Kamminga, bijna 54 jaar en kom uit Winschoten. Vorig jaar heb ik voor het eerst de Alpe d’HuZes bewandeld, samen met duizenden andere sporters en dit allemaal om geld op te halen voor het KWF om de ziekte kanker de wereld uit te helpen. Zelf heb ik mijn vader en mijn zus verloren aan deze ziekte en om iets terug te doen loop ik deze berg op en haal geld op met diverse dingen. Ik zal u even een paar voorbeelden geven.

Het eerste is dat we nu zelf ook een eigen website hebben met de naam Alpe du Noord (www.alpedunoord.nl). Op deze site hebben wij diverse dingen staan zoals een overnachting in Hotel Royal York voor 2 personen met alles erop en eraan. Deze hebben wij gekregen en hebben we nu op onze veilingsite staan. Ook is er een juwelier/goudsmid N. Keen uit Klazienaveen bezig om 2 beschermengeltjes te maken, één in het goud en één in het zilver. Ook deze gaan op de veilingpagina van onze site.

Tevens staan we op beurzen om door mijn vriendin handgemaakte sleutelhangers en andere kleine dingen te verkopen. Binnenkort staan we weer op de voorjaarsbeurs in de ‘De binding’ in Oude Pekela. Ons team (3 personen) heeft op dit moment al een bedrag van  € 957,00 euro opgehaald, maar we willen meer natuurlijk. Na mijn loop van vorig jaar had ik al besloten om ook dit jaar weer te gaan lopen, want het gevoel wat ik had toen ik daar boven op die berg aankwam is met geen pen te beschrijven: verdriet, blijdschap, alles door elkaar heen. Maar het voelde heel goed en het idee dat ik iets goeds terug kon doen deed mij ook goed. We moeten samen proberen om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen en dit is het minste wat ik kan doen.

Maar na een paar maanden na mijn loop viel ik zelf in een heel diep gat, was de weg kwijt bij mijzelf. Ik was maar aan het doorgaan en doorgaan en toen knapte er iets in mij en viel weg in een diep, donker gat. Toch maar even naar de huisarts gegaan en later ben ik terecht gekomen bij het ‘Behouden Huys’ in Haren en nu kan ik weer zeggen dat ik de weg naar boven heb teruggevonden en dat ik er alles aan ga doen om weer die berg te bedwingen. Maar dit keer anders dan vorig jaar: genieten van die berg en niet als een locomotief naar boven gaan. Zoals ik vorig jaar al vertelde in mijn verhaal, welke ook door diverse kranten is gepubliceerd, zou ik ook graag dit jaar dit weer naar buiten willen brengen via zoveel mogelijk kanalen. de laatste keer was dit via de Meander Blog website.

Alpe d’HuZes is zo iets moois, ik kan dit wel 1000 maal zeggen, maar als je het zelf niet hebt gedaan is het moeilijk om het gevoel op papier te krijgen. Maar we zeggen allemaal hetzelfde: “Samen staan we sterk” en “Opgeven is geen optie” en dan heb je nog om lied “Dichterbij de hemel kom ik niet”. Ook deze staat op onze website en elke keer als je het dan weer hoort ga je terug naar die tijd op die berg in 2016. “Het is een ziekte”, wordt er veel gezegd onder de Alpe d’HuZes-lopers en ik kan nu ook zeggen dat ik besmet ben geraakt met deze ziekte. En door deze ziekte heb ik mijn vriendin Mirjam v/d Veen ook zo gek gekregen om ook de berg op te gaan lopen en nog een andere vriendin, Sebedina Delger uit Haren. Samen met ons team “Alpe du Noord” en we gaan er voor dit jaar.

Een doel zoals ik vorig jaar vertelde dat is het weer ook voor dit jaar: de steun die je van zoveel mensen krijgt, een busonderneming die voor de kostprijs ons heen en weer brengt van en naar de Alpe d’HuZes ( € 70,00 persoon voor een retour) en dan een autohandelaar uit Winschoten die zijn hekwerk vrijgeeft om ons spandoek op te plaatsen, een grote Electrozaak uit Winschoten die ons voorziet van USB-sticks en een groot vakantiepark uit Nederland die ons gratis een wielerset heeft gestuurd om ook in de veiling te doen. Dit allemaal om maar zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.

juwelier goudsmid keen klazienaveen alpe d'huzes alpe du noord

Zelf verwacht ik heel veel van de handgemaakte zilveren en gouden beschermengeltjes van Juwelier en Goudsmid N. Keen uit Klazienaveen. Dit zal denk ik honderden euro’s gaan opleveren. Binnenkort zijn ze klaar en dan ga ik ze ophalen uit Klazienaveen. De foto’s van dit hele proces staan al op mijn website en kan wel zeggen dat het een echt een pracht stukje werk is. En ik kan het weten, want ik heb zelf 17 jaar in dat vak mogen werken. Maar nogmaals de steun die je krijgt is gewoon iets geweldig en hoop ook dat jullie iets met dit verhaal kunnen doen.

Sport, een doel stellen, maak niet uit wat het is, maar ga er voor zou ik zeggen. En mijn doel voor 2017 is de Nederlandse berg ‘Alpe d’HuZes’ nogmaals te bewandelen, maar nu samen met mijn eigen team.

Met vriendelijk groet

Dirk Kamminga

Website: www.alpedunoord.nl/
Facebook: www.facebook.com/alpededirk/
Facebook: www.facebook.com/dirk.kamminga

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top