EEM Groepenkasten

Kans op mist en lichte vorst

mist stroommast hoogspanningsmastVanavond kan vooral in de westelijke helft van het land mist ontstaan. Ook kan het afkoelen tot iets onder het vriespunt. In het oosten is het bewolkt en blijft het boven 0. Morgen is er veel bewolking en vooral in het zuidoosten kan wat motregen vallen. Donderdag en vrijdag wordt het met 10-12 graden tijdelijk minder fris. Het weekend verloopt guur met (hagel)buien. Dat meldt weeronline.nl.

Vanavond en is het vooral in de westelijke helft van het land helder en koelt het snel af. Al in de tweede helft van de avond duikt het kwik onder het vriespunt. Plaatselijk ontstaan dichte mistbanken. In de oostelijke helft komen meer wolkenvelden voor.

Komende nacht raakt het in het hele land bewolkt en is het regionaal mistig. De minima worden aan het begin van de nacht bereikt en komen uit tussen -2 graden in het westen van Brabant tot +3 in het (noord)oosten. In het zuidoosten is kans op motregen. In de rest van het land blijft het meestal droog.

Morgen

Morgenochtend is het grijs. Vooral in het zuiden, zuidoosten en oosten kan van tijd tot tijd lichte regen of motregen vallen. Bovendien komt verspreid over het land dichte mist voor. De mist kan hardnekkig zijn en op sommige plekken blijft het de hele dag mistig.

Morgenmiddag heeft bewolking de overhand, maar in de kustgebieden kan de zon af en toe doorbreken. In het westen is de meeste ruimte voor de zon. In het zuidoosten is het waterkoud met maxima van 5-7 graden, veel bewolking en zo nu en dan motregen. In de rest van het land stijgt het kwik naar 8 graden. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag zijn er veel wolkenvelden en vooral in het westen en noordwesten enkele opklaringen. Door de bewolking wordt het niet meer zo koud als afgelopen nachten. De minima komen uit tussen 1 en 4 graden. In opklaringen ligt het kwik rond het vriespunt. Regionaal ontstaan dichte mistbanken.

Donderdag

Donderdagochtend is het op veel plekken bewolkt en mistig. De mist lost maar met moeite op lokaal kan het tot het begin van de middag duren voordat het zicht beter wordt. In de middag zijn er veel wolkenvelden en is het plaatselijk nevelig. In de zuidelijke helft breekt de zon af en toe door. De middagtemperaturen komen uit op normale waarden met 9-11 graden.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan een spat regen vallen. Door de bewolking koelt het nauwelijks af. De minimumtemperatuur komt uit op 7-9 graden.

Vrijdag

Vrijdag lijkt bewolkt te verlopen met perioden met regen. De middagtemperatuur komt uit op 11-12 graden. De matige tot vrij krachtige westenwind maakt het voor het gevoel fris.

Komend weekend

In het weekend wordt het opnieuw een paar graden frisser met circa 8 graden als maximumtemperatuur. Wel is de zon vaker te zien. Het is guur met geregeld buien en een stevige wind. De buien hebben mogelijk een winters karakter met kans op hagel. De dagen daarna houdt het wisselvallige weer aan.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top